Snotvalling, keelpijn, bronchitis, wintergriep… het is niet enkel voor het C-virus dat we ons immuunsysteem moeten boosten. Hier 10 Wifty Tips om je sterker te maken. In de eerste plaats emotioneel: kijk en luister niet naar het nieuws, check 1 keer per week de aangepaste Corona-maatregelen en laat het daarbij. De media doet aan ramptoerisme en daar worden we niet beter van. Focus je op een positieve aanpak van je leven, versterk jezelf door lekker en vers te koken. Met liefde en aandacht, je bent wat je eet.

1. Eet heel voedsel, het eten van onverwerkt voedsel helpt de inname van belangrijke voedingstoffen. Dit verhoogt je immuniteit en je algemeen welzijn. Maak een ‘Groen Monster’ – dat is de naam die wij aan onze dagelijkse groene smoothie geven: peterselie, appel, spinazie, selder en een appel in de mixer!

2. Voeg gember, knoflook en kurkuma toe. Zij verlichten de symptomen van een verkoudheid en verminderen de ernst van de klachten.

3. Verbeter de gezondheid van je darmen. Meer dan 70% van je immuunsysteem zit in je onderbuik, het eten van probiotisch en vezelrijk voedsel kan helpen om de darmflora te versterken, de productie van immuunbestrijdende cellen te stimuleren en gifstoffen uit je maagdarmkanaal te verwijderen.

4. Hydrateren. Veel water drinken helpt op een natuurlijke manier om gifstoffen en andere bacteriën te verwijderen.

5. Doseer je bloedsuiker, hoge bloedsuikerspiegels verminderen de immuniteit, houd je bloedspiegel stabiel door regelmatig te eten en overmatige inname van sterk bewerkte koolhydraten en suikers te vermijden.

6. Slaap voldoende. Doe een powernapje tussendoor.

7. Beheer stress. Chronische stress onderdrukt de immuunrespons van het lichaam door het hormoon cortisol vrij te geven. Cortisol interfereert met immuuncellen. Doe aan lichaamsbeweging, meditatie, ademhalingsoefeningen.

8. Blijf actief, regelmatige lichaamsbeweging mobiliseert immuuncellen die het lichaam beschermen tegen infecties en helpt de afgifte van stresshormonen te vertragen.

9. Was je handen regelmatig, dat is de beste manier om bacteriën te verwijderen.

10. Hou contact met anderen, bel elkaar, ga samen wandelen, vertel elkaar leuke dingen, lach veel, zie elkaar graag en wees dankbaar voor alles wat er wel is.