Het is nooit te laat om nieuwe dingen uit te proberen, je passie vorm te geven, van je hobby je beroep te maken. Kan je goed schrijven, tekenen of maak je mooie foto’s? Wij geven je graag een duwtje! De grote passie van Wifty Fabienne (52) is fotografie en schrijven. We nodigden haar uit voor een reeks portretten van 50+ vrouwen.

Carine (53): “Mijn kledij is soms opvallend – voor sommigen niet meer aangepast aan mijn leeftijd – maar daar trek ik me niets van aan. Ik ben en blijf wie ik ben.”

Mijn beide ouders zijn vroeg overleden, mij pa op mijn 9de, mijn ma op mijn 18de.  Mijn stiefvader ging er al snel van door met een veel jongere vrouw, zodat ik als enig meisje dat nog thuis overbleef, voor het huishouden moest zorgen en voor de opvoeding van mijn jongere broer. Mijn oudste 3 zussen waren inmiddels al de deur uit. Ondertussen had ik net werk gevonden, gewoon met mijn middelbaar diploma, want van verder studeren was gezien de omstandigheden geen sprake.

Als tiener had ik weinig zelfvertrouwen en ik liet me bij conflicten steevast in een hoekje duwen. Door de vroegtijdige dood van mijn moeder werd ik al snel volwassen en heb ik door ervaring geleerd om van me af te bijten. Dit heeft me ook gesterkt in mijn verdere carrière. Ik was vastbesloten, zonder diploma zou het me ook lukken om hogerop te geraken. Ik werk nu als vertegenwoordiger in de transportsector, een echte mannenwereld, maar ik sta op mijn strepen.

Soms wordt dit al eens ingeschat als arrogant, maar ik daag iedereen uit om de echte Carine te leren kennen. Voor wie ik vertrouw en liefheb, valt mijn scherm af en komt een sterke, maar ook lieve en empathische vrouw naar voor.

Mijn liefdespad liep niet over rozen. Klassiek, om thuis weg te zijn trouwde ik op jonge leeftijd, maar dit huwelijk was geen succes. Enkele jaren later hertrouwde ik en we kregen een zoon Mitch, inmiddels 20 jaar, en mijn grote trots. Ook dit huwelijk hield geen stand. Al lang voelde ik aan dat iets fundamenteels ontbrak, maar ik kon de vinger niet op de wonde leggen. Naderhand besefte dat ik vooral nood had aan open communicatie, wederzijds respect, vertrouwen en dit vond ik allemaal bij mijn nieuwe liefde Kris. 

Op mijn vijftigste weet ik nu welke waarden ik in andere mensen en zeker bij mijn partner belangrijk vind. Stabiliteit, keuzes samen maken, een open communicatie en dezelfde interesses vormen nu de basis voor een nieuwe, gezonde, bloeiende relatie. 

Dagdagelijks wordt ik geconfronteerd met de kwaaltjes van het ouder worden, maar in vergelijking met anderen die het moeilijker hebben, is dit te verwaarlozen. De liefde houdt me jong en ik voel me elke dag gelukkig. Mijn kledij is soms opvallend – voor sommigen niet meer aangepast aan mijn leeftijd – maar daar trek ik me niets van aan. Ik ben en blijf wie ik ben.

De jongeren leven volgens mij veel te oppervlakkig, vriendschappen vervallen in virtuele kennissen. Je kan nog zoveel online vrienden of likes hebben, echte vrienden en persoonlijk contact is nog altijd veel waardevoller en intenser.

 

14718643_1099590033451531_3988083793461832552_nWIE IS FABIENNE? Fabienne (52) heeft 3 grote passies: fotografie, film en schrijven. Ze heeft een drukke job, zich creatief uitleven ontspant haar. Ze is heel blij met de uitdaging die ze krijgt om voor Wifty een reeks portretten te maken van 50+ vrouwen in haar buurt. Fabienne gelooft dat mensen en kansen op haar pad komen op het juiste moment. Ze was lang alleen maar 2 weken voor haar 50ste verjaardag kwam ze de man van haar leven tegen, ze zijn ondertussen een getrouwd.

Wil je graag meewerken aan Wifty? Kan je goed schrijven, tekenen of maak je mooie foto’s? Stuur een mailtje met een voorstel naar helene@wifty.be