Reclames, het doet ons niets meer. We kijken er zelfs niet naar. Er is een overaanbod en iedereen claimt de beste of de gezondste te zijn. Perfect gephotoshopte gezichten die ons een anti-aging crème aansmeren? Daar trappen we niet in. Geef ons maar authentieke verhalen van Wifties, we laten ons graag inspireren door hun ervaringen. Wat zijn hun dagelijkse rituelen? Welke crèmes en supplementen gebruiken zij? Hoe pakken zij de ongemakken van het ouder worden aan? Hormonen ja of nee? En wat eten ze om zich goed te voelen? Yep, we kunnen nog heel wat leren van elkaar! Hieronder een dag uit het leven van…

We nodigden Caro Peeters (50) uit om haar dagelijkse rituelen te verklappen. 

Caro: Ik ben dit jaar 50 geworden en om eerlijk te zijn keek ik enorm op tegen dit getal, het doet je toch even stilstaan bij je leven, wat je hebt bereikt en wat je allemaal nog wil. Ik besloot dan ook om van dit jaar echt een feestjaar te maken (om de mentale pijn wat te verzachten). Vooral doen wat ik zelf heel graag doe: op vakantie gaan, een WE Mallorca met de collega’s, een city trip naar Valencia met de buurvrouwen, 2x op vakantie naar Kreta – mijn geliefd eiland…  20 jaar geleden heb ik een jaartje op Kreta gewoond en het voelt ook iedere keer als thuiskomen. We dromen ervan om hier ooit een B&B te beginnen.

Er staat nog een yogaweekendje gepland in Cadzand, want als we het zo dadelijk toch gaan hebben over rituelen dan is yoga een groot onderdeel van mijn dagelijkse rituelen. Zo’n 25 jaar geleden kwam ik voor het eerst met yoga in aanraking. Het is pas na de geboorte van mijn zoon – ondertussen 17 – dat ik een stuk fanatieker werd. De eerste 4 jaar levensjaren van mijn zoon waren nefast voor mijn slaap, yoga bleek toen het enige dat hielp. Les geven was toen nog niet aan de orde, ik had namelijk grote angst om voor een groep te spreken. Enkele jaren later kwam Ashtanga op mijn pad, dat was liefde op het eerst gezicht, de vaste, uitdagende flow, de focus op je ademhaling die je tot rust brengt en het kijken naar binnen was wat ik zocht. Ondertussen geef ik 4 jaar les in Kasterlee waar ik woon en spring af en toe in bij 2 yoga studio’s in de buurt.

Ik zit altijd boordevol plannen, hecht enorm veel belang aan een gezonde levensstijl en daarom ben ik ook 3 jaar geleden gestart met lessen volgen aan De Levensschool in Tongerlo (gezondheidscoach) in eerste instantie voor mezelf en mijn gezin en wie weet wat er nog op mijn pad komt.
Ik werk 70% en dat bevalt me prima, life-work balans is voor mij ontzettend belangrijk. Ik kreeg deze week trouwens nog een vraag van mijn zoon die niet goed begreep dat ik niet 80% ging werken (want dan verdien je toch meer), wel dan liever iets minder en zo veel mogelijk tijd om dingen te doen die ik leuk vind. Het leven is al zo snel voorbij.

Pluk de dag en kijk met een open geest rond je, doe af en toe eens gek, en vooral, probeer je te omringen met positieve mensen, mensen die je inspireren.

Als ik ergens achter sta ben ik ook helemaal fan, mijn verzorgingsproducten zijn van Apivita, een Grieks bedrijf dat sinds 1979 natuurlijke, effectieve en holistische producten creëert. Geïnspireerd door het leven van de honingbij en haar producten én extracten van zo’n 5500 planten van de Griekse flora. ’s Morgens gebruik ik hun vochtinbrengende serum aqua vita en anti-rimpel dagcrème en verder eigenlijk niets. 1x per week scrub ik uitgebreid met Rose Pepper voor het lichaam en afhankelijk van waar ik zin in heb gebruik ik 1 van hun facial scrubs en maskers (verkrijgbaar bij de apotheker in handige zakjes) en een goede vocht inbrengende body crème Royal honey.
Thuis werk ik ook af te toe met etherische oliën van Apivita, ze hebben heel wat lekkere geurtjes en een beetje afhankelijk van mijn gemoed kies ik bv. lavendel om tot rust te komen of een tea tree olie die ontsmettend werkt, rose simpelweg omdat die zo lekker ruikt.
Ik hecht veel belang aan eerlijke producten, zo natuurlijk mogelijk. Dit geldt ook voor mensen die ik bewonder – eerlijk en met passie – dus vanuit het hart. Voor kleding ga ik helemaal uit de bol van Essentiel, die kleren kunnen mij zo gelukkig maken, iedere keer als ik in Antwerpen kom moet en zal ik hier binnenstappen (en heel vaak kom ik ook met een of ander mooi stuk naar buiten), de verkoopsters voelen mij perfect aan en naar mijn gevoel doen ze dit ook met passie en niet omdat het hun job is maar dit ook echt graag doen. Dit gevoel heb ik ook bij Pascale Naessens, puur en echt met volle goesting doet ze wat ze graag doet, keramiek, fantastische gerechten maken, visueel sterke kookboeken uitbrengen en toevallig ook met veel succes.

Op mijn vrije dagen vind ik het zalig om 20 minuten te mediteren (niet alleen als ik vrij ben ik probeer dit toch wel 4-5 x per week in te plannen), rustig te ontbijten met havermout, veel vers fruit en chia zaadjes, een stevige wandeling met de hond (heb ook al eens geprobeerd om te joggen met haar maar dat is niet zo n succes), wat koken, bijna altijd uit 1 of andere kookboek.

Ik hecht veel belang aan vers eten en neem hier uitgebreid de tijd voor. Familie en vrienden die hier over de vloer komen zeggen dikwijls ‘oh wat een werk’ of ‘oei dat kan ik niet’, ze krijgen dan meestal het antwoord: als je kan lezen kan je koken.

Verder vul ik mijn vrije dagen met lezen, yoga, plannen maken en voor ik het weet is het al weer 5 uur en komen man en zoon naar huis. Op een werkdag is het wel iets hectischer en moet het wat sneller gaan, s morgens om 6.15 uur ben ik al met de hond aan het wandelen terwijl mijn man de boterhammetjes klaarmaakt, daarna off to work.

Rond 7.15 zit ik meestal al achter mijn bureau, ik heb het voordeel dat ik voor een groot bedrijf werk dat over een eigen fitness beschikt en waar je tijdens de middagpauze lessen zoals core, yoga, body fit etc…kan volgen, dus 1 keer week probeer ik een les mee te pikken zodat ik ’s avonds tijd heb voor andere zaken.
Mijn boodschappen doe ik on-line – no time to waste. Eén keer per week ga ik met een hoop kookboeken in de aanslag zitten maak lijstjes van wat ik de komende week wil maken en bestel online wat ik nodig heb. Zo heb ik zelden overschot ik koop echt wat ik nodig heb en hoef ik me niet druk te maken de dag zelf van wat zal ik straks eens koken, dit geeft rust in mijn hoofd.
Ik heb nog zo veel plannen en hoop dat ik zo fit en gezond blijf als ik nu ben om al die dingen te doen die ik nog wil doen.

Ik heb nog een heel gekke droom, die staat hoog genoteerd op mijn bucket list en heb ik eigenlijk nog maar aan 2 mensen verteld omdat ik denk dat veel mensen het belachelijk vinden.

Wel, ik ben fan van Depeche Mode, ze komen dit jaar nog een keertje naar Antwerpen en ik wil heel graag een yogales aan hen geven, in mijn hoofd zie ik het al helemaal gebeuren!

If you can dream it, it can happen… Wel, laat het ons hopen! 

Caro

  • Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw dagelijkse rituelen. Wil je die met ons delen om andere vrouwen te inspireren? Stuur dan een mailtje naar helene@wifty.be met vermelding: Wifty Dagelijkse Rituelen.