Laat je inspireren door de dagelijkse rituelen van…

Reclames, het doet ons niets meer. We kijken er zelfs niet naar. Er is een overaanbod en iedereen claimt de beste of de gezondste te zijn. Perfect gephotoshopte gezichten die ons een anti-aging crème aansmeren? Daar trappen we niet in. Geef ons maar authentieke verhalen en van Wifties, we laten ons graag inspireren door hun ervaringen. Wat zijn hun dagelijkse rituelen? Welke crèmes en supplementen gebruiken zij? Hoe pakken zij de ongemakken van het ouder worden aan? Hormonen ja of nee? En wat eten ze om zich goed te voelen? Yep, we kunnen nog heel wat leren van elkaar! Hieronder een dag uit het leven van… 

Michele Eeckhout (54):

Dag Wifty Girlzzz,

Ik ben Michèle Eeckhout, de #NoHairiDare woman die deze zomer op missie was om 1) kaalheid bij vrouwen maatschappelijk meer aanvaardbaar te maken en 2) vrouwen die zoals ik aan Alopecia lijden te tonen dat je zonder haar wel aanvaard wordt, zolang je je daar zelf goed bij voelt en dat ook uitstraalt.
Ik ben nu 54 jaar en single, en van stabiliteit in mijn leven is er hoegenaamd geen sprake. In plaats daarvan heb ik wel vrijheid. Het hoeft niet gezegd dat de prijs daarvan soms wel hoog uitvalt. To cut a long story short: ik ben niet vaak thuis en mijn nachtrust is ook niet je dat. Ik ben op massa’s evenementen geweest die nogal laat uitlopen. Tot zover het beauty-sleep- verhaal: ik kom er niet genoeg aan toe.

Wat ik wel probeer te doen (als ik weer eens twee minuten tijd heb…)

Mijn gezichtsverzorging ritueel ’s ochtends: reinigen, tonifiëren, serum en dagverzorging. Enkele keren per week een zuiverend kleimaskertje aangepast aan je huidtype (tijdens ontbijt) doet wonderen. Goed afspoelen met lauw water en daarna het dagelijkse ritueel.
Voor ik de deur uitga doe ik een minimum aan fond de teint aan om te egaliseren (ook op mijn kale kopje dat ik helaas elke dag moet scheren aan de zijkant en achterkant), wenkbrauwen iets vullen met een poeder (dark brown in mijn geval), eyeliner en zoveel mogelijk geduld opbrengen om die sakkerse mascara goed te krijgen (smossen gegarandeerd), een teeny-weeny bit of blush en een lippenrood in een tint die helemaal bij mij past. Dat is er helaas eentje waar je met veel geduld moet naar zoeken. Eens gevonden: best friends forever!
Mijn lichaamsverzorging beperkt zich meestal tot een vleugje body lotion op armen en benen. Als ik een kwartiertje tijd heb, dan pas ik graag een droge borstelmassage toe. Het doet wonderen voor je doorbloeding, je krijgt er een streelzacht velletje door en het helpt tegen cellulitis. Het borstelen zelf voelt heerlijk bovendien, de huiszenuwen worden geprikkeld.

Ik heb nog tal van gouden tips, die ik dringend zelf weer eens moet toepassen. Wekelijks van top tot teen insmeren met sesamolie na een peeling. Een half uurtje mediteren erna en alles is mooi ingetrokken. Win-win! Deze olie dringt diep in in de huid en houdt de gewrichten soepel, het is een heilige olie van de Ayurveda.

Als ik mezelf van kop tot teen aandacht wil geven, dan ga ik naar de yogales. Na al de stretchoefeningen, die mij altijd een beetje verder brengen, voel ik doorbloeding op de meest ondenkbare plaatsen. Ik voel mij meestal als een licht veertje na zo’n deugddoende yoga les.
Ontbijten:  als ik mezelf wil verwennen dan neem ik een gevarieerd fruitontbijt met Griekse yoghurt en wat zaden. Maar eerlijk? Meestal verval ik in de patronen van mijn kindertijd: toast met smeerkaas en koffie…
Lunch: Idealiter bestaat mijn lunch uit een slaatje met overdadig veel groenten, rauw of licht gestoomd, met feta, mozzarella, gegrilde kip… you name it. Verse, dikke groentesoep met geurige kruiden is ook een aanrader… Gelukkig zijn er tal van adresjes waar je zoiets kunt eten als je onderweg bent of zelf weer eens geen tijd hebt gehad om de ingrediënten in huis te halen.
Voedingssupplementen laat ik op dit ogenblik links liggen, ik zou teveel soorten kunnen bedenken, dus begin ik er niet aan. Wat ik wel neem (soms periodes niet, want ik hou niet van de nevenwerking: beduidend meer vaginale afscheiding) is een hormoonvervanger. Ik ben in de menopauze, maar het valt allemaal nog mee… ;-)
Avondmaal: What can I say? Ik weet hoe het moet en wat ik heel lekker vind en wat mijn lichaam bovendien ook lekker vindt, maar het lukt me meestal niet. Ik kook niet graag voor mezelf alleen, mijn prioriteiten liggen nu anders. YOLO en als alles wat stabieler wordt, dan haal ik Pascalletje (nvdr. Pascale Naessens) weer van stal. Misschien mag Sandra-lief (nvdr. Sandra Bekkari) er wel naast liggen (als iemand cadeautips wenst)? ;-)
Mijn ideale avondritueel is (als ik het mij goed herinner), goed en overdadig reinigen, afdeppen met lotion en een zachte iets rijkere nachtcrème aanbrengen, de oogcrème voorzichtig intokkelen….en gaan slapen op een christelijk uur. Like your mother said.
Als je zoals ik, je huidje durft te verwaarlozen, dan is het een goede zaak om iets regelmatiger te genieten van een huidverzorging bij je schoonheidsspecialiste. Duidelijk een win-win. En zo zijn we weer een stukje dichter bij een ideale wereld.

Ik weet zeker dat jullie mijn gouden tips die ik zelf achter de hand houd voor rustiger tijden, massaal gaan toepassen. ;-)

Toodeloo, girls en mocht het toch niet lukken: Chin up, you’re not alone!

  • Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw dagelijkse rituelen. Wil je die met ons delen om andere vrouwen te inspireren? Stuur dan een mailtje naar helene@wifty.be met vermelding: Wifty Dagelijkse Rituelen.