Dating-ellende. Carine (54) kan ervan meespreken. Op datingsites kom je wat tegen. Maar deze laatste afknapper staat in de top 3 van haar ervaringen met dating online. 

Dating online. Na veel vijven en zessen kregen vriendinnen haar overtuigd om het ook online te proberen. Ze schreef zich op enkele datingsites in en de ‘connecties’ stroomden binnen. Op slag zat ze er middenin. Ook in dating-ellende.

Wees geduldig en zet je schrap

Eén raad geeft ze iedereen mee die het online wil proberen: wees geduldig en zet je schrap voor de meest waardeloze en teleurstellende afspraakjes. Want je komt wat tegen. Maar al gauw zag ze er de humor van in. Ze kwam tenminste met fantastische verhalen naar huis.

Plots kreeg ze een berichtje van Jef, 58 en gescheiden. Hij had een boeiende job, zo vertelde hij. Nu zijn kinderen het huis waren, had hij meer tijd voor een relatie. Er werd eerst wat heen en weer gechat, dan spraken ze af. Na een eerste keer kwam een tweede, zelfs een derde afspraakje. Alles verliep vlot. Geen opdringerig gedrag. relax. Bij het afscheid een lief zoentje dicht bij de lippen maar verder niets.

Niks trakteren

Het viel haar wel op dat hij nooit trakteerde op een bijkomend drankje of zo. Maar kom, we leven in de 21ste eeuw. Eigenlijk vond ze het beter zo. Geen verwachtingen of eisen. Maar ze kreeg regelmatig berichtjes. Fijn zo.

Praten over de EX is dé truc

Wat Carine betreft is praten over de ex een slimme truc. Hoe praten de dates over hun exen. Staan ze nog scherp van de wraak? Zitten ze met zelfmedelijden? Hoe is hun relatie met de kinderen en ex-schoonfamilie? Heeft boosheid plaats gemaakt voor redelijke vriendschap? Het zegt zoveel over de man die voor je zit. 

Weekendje Parijs?

En toen kreeg Carine een mail met volgende ‘uitnodiging’: “Op jouw profiel las ik dat je gek bent van Parijs. Ik ook. Willen we op weekend vertrekken. Jij betaalt en ik verwen je.”

Carine reageerde onthutst. Ze legde uit dat ze de boodschap had begrepen en dat de romantiek van zo’n weekendje bij voorbaat voorgoed verdwenen was.

Hij snapte het niet. Aan de telefoon bleef het stil toen hij zich eindelijk realiseerde wat hij verprutst had. “Of hij het nog kon goedmaken?”

Voorlopig heeft ze er geen zin meer in. Als je als man zoiets kan bedenken en niet doorhebt wàt je voorstelt, dat je niet beseft dat je gierig, kortzichtig en verre van fatsoenlijk of elegant overkomt? Wat voor zin heeft het nog?

Carine houdt voorlopig de deur op een kiertje. Misschien heeft Jef iets geleerd van deze reactie, wie weet?

Alle dating ervaringen zijn welkom op wifty@wifty.be.