Online daten is iets wat erbij hoort. Hoe geheimzinnig je dat vroeger moest houden, zo open kan het nu. Gelukkig dat die stress al is weggevallen. Blijft over: datingstress. Wat doe je als je plots meerdere interessante contacten hebt. Is het slim om op meerdere paarden tegelijk te wedden? Absoluut doen, zeggen dating-experts.

Parallelcontacten of daten met meer dan een date? Daar is op zeker niets mis mee maar blijf eerlijk, vooral naar jezelf toe.

  • Op maandag uitgebreid mailen met Jan, op woensdag uiteten met Peter en ondertussen houden we ook nog contact met Pierre en Samuel.
  • Is het slim om op meerdere paarden tegelijk te wedden? Zeker!
  • Is het bedrog wanneer je meerdere mannen leuk vindt en ze ook beter wil leren kennen? Totaal niet.
  • Verwarrend? Ja, dat kan maar probeer je erover te zetten.
  • En hier en daar een zoentje is niets mis mee. Je gaat toch ook eerst voor een testritje als je een auto wil aanschaffen? Of als je een nieuwe smaak wil proberen, neem je toch een voorzichtig hapje. Niet ;-)?

 

Datingstress is al bij al een luxeprobleem.

Chris Verlinden (directeur Parship): “We weten uit ervaring dat vooral vrouwen het hier soms wat moeilijk mee hebben. Vrouwen gaan liever sneller naar exclusieve contacten met één partner. Vaak is dit ingegeven door het gevoel dat ze anders iemand zand in de ogen strooien.

Je moet maar denken: Kiezen kan enkel als er keuze is.

Eigen aan het proces van online daten is ook dat er meerdere potentiële partners zijn. Bij professionele datingsites zoals Parship krijgt iedereen bij het inschrijven een test die ruim 10 minuten duurt. Na die test krijg je een overzichtje van potentiële partners te zien. Een lijst die continu wordt geactualiseerd. Er komt steeds meer vis (m/v) in deze datingvijver.

Probeer niet te snel te focussen op één partner.

Een beetje rondkijken, wat uitproberen en leuke mensen leren kennen – zo werkt de zoektocht naar een geschikte partner nu eenmaal, of het nu online is of in het ‘echt’.

Op een feestje beloof je ook niet eeuwige trouw aan de eerste de beste waarmee je een leuk gesprek hebt of die je een lekkere cocktail aanbiedt. Het is normaal om eerst meerdere kandidaten te leren kennen voordat het vonkje of spark overspringt. Door je meteen aan één kandidaat vast te klampen, verspeel je  wellicht kansen om die langverwachte droompartner echt te treffen.

Eerlijkheid duurt het langst.

Verberg ook niet dat je met andere personen in contact bent. Daar is op zich niets mis mee. Dat hoort erbij. Schrik ook niet dat jouw date ook nog andere contacten heeft. In een eerste fase is dat ook helemaal normaal. De meeste singles begrijpen dit ook.

Op een bepaald moment voel je erg goed aan of het met één persoon net iets beter klikt dan met de anderen. Dan is het netjes én eerlijk om de andere contacten in te lichten over je prille liefde.

Met medewerking van Chris Verlinden, vice-president Be/Lux  PARSHIP.be

Free photo: by Priscilla du – Preez @ Unsplash