SABINE (52) is het beu om single te zijn. Om zich zekerder te voelen wat dating nu écht is, heeft ze twee gratis apps – TINDER en BUMBLE op haar smartphone. Het duurde wéken voor ze er echt in dook. 

Sabine: “God zij dank bestaat er zoiets als Tinder en Bumble. Want hoe moet je anders mensen – in mijn geval mannen – leren kennen. Ik ga echt niet meer op mijn vrije avond en op mijn leeftijd de cafés afschuimen. Het dating universum is voor me opengegaan en langzaam geeft het haar geheimen prijs.

Met (heel) veel vallen en opstaan voel ik me steeds zekerder worden. In het begin nam ik alles veel te serieus. Djeezus, ik ben er nog niet goed van haha. Zonder humor moet je niet gaan daten. Zoveel is zeker. En vooral lachen om jezelf en je eigen stommiteiten of naïviteit. Zag ik een dag later dat de date plots verdwenen was uit mijn chat-lijstje, dan was het kot te klein. Ik nam dat allemaal veel te persoonlijk op. Het is een groeiproces. Soms pijnlijk. Maar dat heeft vooral met je (geblutst) ego te maken.

Het cliché klopt volledig dat je door zo’n dating-proces jezelf beter leert kennen. Op een of andere manier ga je eerst de loep scherp stellen op jezelf: wat wil ik nu precies? Wat zoek ik? Welke persoonlijkheid verdraag ik 24/7 in mijn leven? Hoe zie ik mijn toekomst, mijne ‘ouwe dag’. Hoe staat hij in zijn leven? Heeft hij ruzie met kinderen, zijn ex, zijn familie? Welke kant presenteer ik het liefst aan nieuwe ontmoetingen? Wat verwacht ik nog van het leven,… Hoe belangrijk is intimiteit, is seks?

Ik zie het positief want de meeste gebruikers zitten er om dezelfde reden: liefde zoeken en vinden. En ach ja, er zitten deugnieten tussen die buiten de lijntjes van hun huwelijk of relatie kleuren. Ook dat heb ik snel geleerd na een zoveelste njet gekregen te hebben om tijdens een weekend af te spreken. Red alert en wegwezen!

De enige spelbreker in het begin is dat inwendig ‘wat-doe-je-nu’-stemmetje. Niets van aan trekken. Gewoon doen.

Het blijft wennen aan swipen, het blijft een keuring. Dat is niet altijd een prettige gedachte maar het hoort erbij. Niet te lang over nadenken.

Mijn raad voor de mannelijke daters?

  • Stop ajb TIJD in het uitzoeken van foto’s. Steek ook moeite in het bijbehorende profieltekstje: beetje humor, beetje ernstig, beetje vertellen over jezelf maar geef niet te veel prijs over je privé, dat kan later tijdens een live date.
  • We zoeken een partner en geen hond, kat, paard of ander dier zoals die parkiet op de schouder. Het favoriete huisdier mag erbij en is zelfs handig. Want stel je voor dat de ene een overtuigde kattenliefhebber is en geen honden kan uitstaan.
  • Betreft huisdieren: size does matter. Iemand met een grote retriever staat anders in het leven dan iemand met een woest kijkende chihuahua in de armen. Toch?
  • Citytrips? Prima! Maar doseer de ansichtkaarten ajb. Hou je van Rome, Milaan, Malagà, Mexico City,… zet dat dan gewoon in je profielomschrijving.
  • Foto’s van de mooiste gerechten zijn heerlijk op voorwaarde dat het écht iets vertelt over jou, bv.of je graag kookt of liever uiteten gaat en op zoek naar nieuwe adresjes. Ben je overtuigd vegan of vegetariër, zet dat er maar bij. Niks zo gênant dan ribbetjes smullen voor het met afschuw vertrokken gezicht van je vegan-date.
  • Profielen die zich beperken tot één foto zonder verdere uitleg, is je aandacht niet waard. Het illustreert perfect hoe lui de kandidaat (m/v) is of dat je waarschijnlijk te maken hebt met een catfish of scanner. Swipe to the left.
    (Tip: als de man onwaarschijnlijk knap is en er staat ‘marine engineer’ bij dan is het 9 op 10 een catfish of scammer.)
  • Profielen die bestaan uit foto’s met kleinkinderen: heel lief maar respecteer hun privacy. Kinderen hebben niet gevraagd om mee op een dating-app te staan.

STOP de selfie!

Alleen influencers die uren zoeken naar de perfecte selfie raken er (soms) mee weg. Je armlengte is nooit voldoende om mooi in beeld te komen. Een selfie voor de badkamer- of slaapkamerspiegel of godbetert in liften is een absolute NO GO.

Vraag liever aan vrienden om of een uurtje hebben om een mooie foto te nemen en zorg voor een dynamische foto. (Op social media vind je genoeg erg leuke voorbeelden. Of google op ‘hoe maak je leuke foto’s’)

TOT SLOT…

Respecteer die ene gouden regel: probeer snel op een andere manier te praten dan via het chat platform van de app. Schakel over naar WhatsApp en probeer zo snel mogelijk te facetimen. Zo hoor én zie je de persoon meteen. Na 10 minuten valt meestal de façade -die we allemaal hebben bij een eerste ontmoeting – weg en krijg je veel sneller een idee van de persoonlijkheid waarmee je aan de praat bent.

Geef in het begin niet te veel persoonlijke info vrij. Dat kan nog altijd later.

WANNEER SEKS?

En wanneer duik je tussen de lakens … tja, dat is het enige waarop geen pasklaar antwoord is. Dat is zo persoonlijk. Het enige wat telt is: SAFE SEX! Ook en vooral als 50plusser ;-).

Succes en … volhouden! Dating is een voltijdse job.”

 

Free photo: by Natalia Sobolivska @ Unsplash