‘Bestaat er zoiets als een ‘glazen datingwand’?”, vraagt Vero (58) zich af. “Zodra je 55-plus bent, raak je nog moeilijk door die onzichtbare wand. Alsof je als aantrekkelijke 50plus vrouw niet meer kan stuiteren van begeren, liefde, opgewondenheid. Ik stel vast dat ik te vaak in friendszone blijf hangen.”

Glazen datingwand. Het fenomeen van het glazen plafond in de bedrijfswereld kennen we. Vrouwen die niet meer hogerop geraken en tegen een onzichtbaar plafond (en andere factoren) opbotsen. Blijkbaar zit er ook iets gelijkaardigs in datingland, met name de ‘glazen dating wand’. Vrouwen vanaf 55plus crashen erop. Alleen als de man die erachter staat interesse heeft, raak je erdoorheen. 

Vero ervaart ook dat 50/60plusmannen te dikwijls gaan relatieshoppen in de jongere regionen. “Dat een oude bok graag een groen blaadje lust, ach ja, het is zo oud als onze bestaansgeschiedenis. Voortplantingsdrift weet je wel…. Maar een ‘oudere’ vrouw die kan vallen voor een jongere gast is precies iets van de pot gerukt!” (Voor alle duidelijkheid: Vero heeft het over 40-plusmannen!

Zoals Vero zijn er veel aantrekkelijke vrouwen van 50plus – en dat wordt beaamd door datingsitesexpert Chris Verlinden (Parship) die het minder makkelijk hebben op de datingmarkt.

De koffer induiken met een gastje van 28 is heel zeker een leuke gedachte. Ze zijn heerlijk flirt materiaal maar we twijfelen of dit kan uitgroeien tot stevige relatie.  Studies geven aan dat vrouwen ook geen zin hebben om daar hun kostbare tijd in te stoppen. Voor een ONS (one-night-stand) prima. En dan NEXT!

Vrouw zkt. man

…en dan graag een leuke man uit een zelfde leeftijdscategorie. Voorzien van oren en poten en zijn zaken op orde en geen te zware ballast in het rugzakje. Op papier lijkt dit piece of cake.

Op haar 50 dàcht Vero niet eens aan dit probleem. Jarenlang had ze een heerlijke relatie met een jongere man. Hij 38, zij 45. Niemand viel erover. Hij niet, zij totaal niet. Integendeel. Het was zalig. Om financiële redenen is de relatie uit elkaar gespat.

Op haar 54 vond ze opnieuw het liefdesgeluk met een man van haar leeftijd. Spijtig genoeg bleken de nadelen van een langeafstandsrelatie harder door te wegen.

Op haar 58 is het daten niet meer zo evident. 

Vero: “In drie jaar tijd heb ik dingen meegemaakt die me niet zo positief stemmen. De eerste keer dacht ik ’toeval’. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens. Het is duidelijk: als ‘oudere’ vrouw zit je sneller in de friendszone. Flirten gebeurt zeker nog maar daar blijft het vaak bij. Ik ben een ‘VERTROUWENSPERSOON’ geworden! Meeste mannen vinden me een fantastische vriendin. Een maatje. En vragen om raad.”

“Ik ben géén consultant. Ik wil dat mannen me begeren, me als een sexy vrouw bekijken en de kleren van mijn lijf willen rukken, dat ze ‘IETS MET ME WILLEN, HEBBEN, DOEN…VERLIEFD WORDEN … OP MIJ! ”

Gelukkig zijn er nog steeds mannen die interesse hebben in Wifties met alles erop en eraan. Dat blijkt duidelijk uit de vele reacties die we in onze mailbox vinden. Meestal na een artikel over daten en over koppels die elkaar gevonden hebben via datingsites zoals onder meer Parship en Tinder.

En neen, het zijn geen uitzonderingen meer.

Keer op keer blijven we de gouden regel herhalen: nooit opgeven en er tijd insteken. Snel ergens afspreken zodat je meteen een duidelijker beeld krijgt van de persoon op en achter de foto. Beschouw daten als een voltijdse baan.

Liefde is een werkwoord. Remember? ??

Free Photo: by Rawpixel @ Unsplash

Free Photo: by Rawpixel @ Unsplash