Chris Verlinden is vicepresident voor Parship Be/Lux, de nummer één online datingsite voor serieuze relaties. Ze begon haar carrière als matchmaker in de tijd dat mensen elkaar nog vonden via een zoekertje in de krant. Begin jaren 2000 gingen bepaalde grote krantenuitgevers een samenwerkingsverband aan met gespecialiseerde onlinebedrijven zoals Parship, een van de eerste Europese spelers op het datingvlak. In 2008 maakte ze definitief de overstap. ‘Mijn man is mijn studentenliefde en we zijn al 31 jaar getrouwd. Moet kunnen als je voor een onlinedatingsite werkt!’
We interviewden haar voor ons boek (Not So) Happy Single en vroegen haar wat veertigplussers belangrijk vinden in een relatie.
CHRIS: “We doen geregeld onderzoek, maar leren vooral veel uit de resultaten van de persoonlijkheidstesten die ieder lid doet. Dat zijn enkele duizenden testen per week en dat doen we wat België betreft al meer dan zestien jaar. We zitten op een berg antropologische data en weten dus wel een en ander over singles. Opgelet: we geven nooit individuele data vrij. Maar we kunnen wel analyses maken van het geheel en zien trends door de jaren heen, in verschillende landen, bij verschillende seksen en leeftijdscategorieën. Om terug te komen op de vraag wat een veertigplus-single nu belangrijk vindt: ruimte voor zichzelf! Zowel mannen als vrouwen hebben dat nodig. Ze willen niet meer alles met hun toekomstige partner doen of delen. En met ruimte bedoel ik ook mental space. Jongeren vinden dat een stuk minder belangrijk. Wij hadden bijvoorbeeld ook makers van het tv-programma Blind Getrouwd kunnen waarschuwen dat per se vijftigplussers willen opnemen in het programma geen grote kans op succes zou geven. Wij weten immers uit de resultaten van onze vragenlijst dat de meeste mensen van boven de vijftig niet meer echt geïnteresseerd zijn in een trouwceremonie. Ook wie uit een lange relatie komt, staat niet te trappelen om in het huwelijksbootje te stappen.”
📕 Uit ons boek (Not So) Happy Single – www.notsohappysingle.be