Deze maand vieren we 8 jaar Wifty. ACHT JAAR! We worden oud, haha. (NOT) 😘
Wat een avontuur. Eigenlijk begon het voor ons al begin jaren tachtig van de vorige eeuw, toen we samen op de Flair-redactie werkten. De voor- en nadelen van dertig worden werd toen al uitbundig beschreven en veertig worden was een perfect topic voor een extra bijlage. Toen we vijftig werden lagen onze Flair-jaren al een ruime poos achter ons, maar we bleven elkaar tegen het lieve lijf lopen tijdens onze professionele omzwervingen langs andere uitgeverijen, reclamebureaus, radio en televisie.
Niemand wist raad met vijftigplusvrouwen. Cijfermatig waren ze een afknapper van jewelste voor media, adverteerders, werkgevers, politici, modemakers én machomannen. Hoog tijd dus om een duidelijk beeld te schetsen.
Met heel veel goesting, passie én humor lanceerden we in 2013 het digitale platform WIFTY.be, een online en offline vijftigplus-community als statement tegen alle vooroordelen, foute beeldvorming en misvattingen omtrent ouder worden. Wifty is ondertussen een fenomeen, we organiseerden de voorbije 8 jaar legendarische Wifty party’s, Wifty Connects, het allereerste Menopauzefeestje ooit in Europa en schreven een boek (Midlife Kick, over de kracht van het nieuwe ouder worden). Tijdens de lockdowns lanceerden we Midlove (over liefde na veertig) en Club W (een verzamelplek voor bijzondere mensen, verhalen en dingen) en momenteel schrijven we aan een tweede boek.
We hebben met veel plezier 50+ vrouwen op de kaart gezet en geven hen elke dag een forum en de aandacht die ze verdienen. En we blijven met veel goesting doorgaan, rekening houdend met een steeds veranderende wereld.
Gelukkige verjaardag Wifty! En een dikke proficiat aan alle Wifty’s van het 1ste, 2de, 3de, 4de, 5de, 6de, 7de en 8ste uur! 😘 Dankjewel! ❤️ WE ARE WIFTY! ❤️