‘Eenzaamheid is killer nummer één, dubbel zo dodelijk als alcohol’ lezen we in Humo naar aanleiding van een nieuw boek van de Duitse psychiater Manfred Spitzer. Hij noemt eenzaamheid een niet-erkende ziekte, en één van de urgentste problemen van onze westerse samenleving. ?

Yep, we krijgen hier op Wifty regelmatig mailtjes van vrouwen die ons schrijven dat ze eenzaam zijn. Dat toegeven is al heel wat, want eenzaamheid is een groot taboe. Durf het luidop te zeggen als je je eenzaam voelt, praat erover met mensen die je vragen hoe het met je gaat. Geef het toe. Het heeft geen zin om altijd ‘alles goed!’ te roepen als dat niet zo is.

Wat wij kunnen doen? Elkaar in het oog houden, je hebt al snel door wie er wat mist. De juiste aandacht, een compliment, een uitnodiging… Luisteren, praten en een knuffel hier en daar. Doe de moeite om iemand uit zijn/haar isolement te halen.

* Ben je eenzaam en wil je daar iets over kwijt? Je kan ons schrijven: wifty@wifty.be – Wij proberen je graag te helpen!  #wiftiesforwifties