Ik vind het fantastisch wat vrienden Jakobien, Alain en dochter Julia uitspoken in Andalusië. Op Finca Don Carmelo zetten ze hun droom om zo gezond en duurzaam van hun eigen land te leven, in de praktijk om. Met succes!

De meer dan 2 hectaren vruchtbare grond met fruit- en olijfboomgaarden, 16 paarden, 3 ezels, 1 muildier, 4 honden en 1 kat worden omgetoverd tot een zelfbedruipende ecologische oaseNa twee olijfoogsten is het resultaat merkbaar: de kwaliteit van de olijven die de meer dan 100 jaar oude bomen produceren is buitengewoon!

Begin december worden de olijven geoogst en in een privé-olijfoliemolen worden ze geperst tot overheerlijke en supergezonde Finca Don Carmelo-olijfolie. Deze olijfolie heeft een combinatie van unieke kenmerken, vergelijkbaar met topwijnen:

  • Verdiales olijven (single variety)
  • Ze zijn afkomstig van één en dezelfde finca  (single estate)
  • Honderdjarige bomen (centennium trees)
  • Handmatig geplukt (hand picked)
  • Binnen de 5 uren na de pluk geperst! (instant milling)
  • Organisch geteelt (organic)
  • Unieke klimatologische omstandigheden (terroir)

Puur goud! 

En Finca Don Carmelo heeft nu ook een eigen lijn verzorgingsproducten: Finca Don Carmelo Skin Care. Puur natuur, zonder chemicaliën en bewaarmiddelen, want wat je op je huid smeert moet zo gezond zijn dat je het zou kunnen opeten. Met de fijnste, ecologisch geteelde olijfolie werd een all-round Extra Virgen olijfcrème samengesteld met een (h)eerlijke crème als resultaat. Alle ingrediënten (olijfolie, pure honing, citroen en kruiden) worden op Finca Don Carmelo op organische wijze geteeld en verwerkt.

[highlight]

Een maand geleden heb ik 2 potjes Finca Don Carmelo Skin Care besteld en via de post ontvangen. Eén potje voor mijn moeder en eentje voor mezelf.

Ik gebruik de heerlijke crème als after sun op mijn gezicht en hals. Na een ganse dag op het strand en in het zeewater verzacht én voedt de crème mijn huid. En als ik ‘s avonds op stap ga krijgen armen, schouders en decolleté een glimmende zomerlook. Mijn moeder verwent elke avond haar ellebogen, knieën, handen en voeten met Finca Don Carmelo Skin Care. “Zijdezacht!” antwoordt ze op mijn vraag hoe haar huid aanvoelt.

[/highlight]

Een aanrader dus. Wil jij ook graag een potje natuur in huis?

Bestellen kan door op deze link te klikken, dan kom je op online-bestelformulier terecht: https://docs.google.com/forms/d/1KMgYRDoO2U_Tj4Kx0ps7ljJKGQvuucbiH2UWAJqLp5k/viewform

Julia, Alain en Jakobien @ Finca Don Carmelo

 

Check ook: http://www.fincadoncarmelo.com