FRIEDA (59): “40 jaar geleden was de keuze voor geneeskunde snel gemaakt vanuit een idealistisch maar misschien ook naïef wereldbeeld van een 18 jarige.”

Frieda: “De job van huisarts gaf voldoening maar de omstandigheden in die tijd waren niet ideaal, er waren nog geen groepspraktijken, er was geen weekwacht, er bestond nog geen GSM…

Dan maar een tijdelijke uitstap naar de farmaceutische wereld, een onbekend terrein. Het tijdelijke werd uiteindelijk 30 jaar in een boeiende wereld waar er vooral voor een arts kansen en doorgroeimogelijkheden voor het rapen liggen.

Onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen werd mijn ding.

Onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen werd mijn ding waarin vooral het innovatieve aspect, het contact met wereldexperts, en het reizen me aantrokken. Intussen leerde ik dat ik veel voldoening vond in people management en begon ik grotere teams in binnen- en buitenland aan te sturen. Met succes.

Het glamoureuze reizen in business en chique hotels verdween.

Maar er bleef iets knagen. Ik had toch voor geneeskunde gekozen om met mensen bezig te zijn, hen beter te maken, voor hen te zorgen? Bovendien was het glamoureuze van het reizen in business en chique hotels er al lang af. In mijn laatste job had ik een Europese functie vanuit Amsterdam. ‘Waw Amsterdam! ‘ zei iedereen, maar ik zat ’s avonds na een lange werkdag een beetje eenzaam in mijn mooi flatje.

Wat wil ik nu écht voor laatste 10 jaar van mijn professioneel leven?

Een reorganisatie kwam als een geschenk uit de hemel en gaf me tijd om na te denken over wat ik nog wou voor de laatste 10 jaar van mijn professioneel bestaan. Iets met mensen en liefst ouderen.

Huisarts was geen optie meer door gebrek aan praktijkervaring, maar er is meer in de ouderensector. Via een studievriend kwam ik in contact met Senior Living Group (SLG), en kreeg ik de kans om opgeleid te worden tot directeur van een Woonzorgcentrum. Twee jaar geleden startte ik in WZC Beerzelhof in Putte en binnenkort krijg ik de kans om mijn tweede droom te verwezenlijken, namelijk met de fiets gaan werken.

The simple pleasures of life… Ik start dus als directeur in de gloednieuwe Woonzorgcampus Groene Boog in Heverlee, ook een huis van SLG. Alles komt samen, mijn affiniteit voor senioren, mijn organisatietalent, de people manager in mij.

Als je iets echt wil, komt het op je pad.

Ik ben een gelukkig mens, zoals mijn omgeving opmerkt, en alhoewel ik nog nooit zo hard gewerkt heb, kan ik nog jaren doorgaan want ik weet waarom ik het doe…”

Haar man Jan vat het als volgt samen: ‘Ik heb haar nooit zo gelukkig gezien in een job.’