Schermafdruk 2016-08-30 09.18.23
De award voor allerbeste uitspraak gaat zonder enige twijfel naar deze knaller in Zeno (DM) tijdens het interview met Marnix Peeters (52). Check blz 39: 

“Eigenlijk mag je geen vijftigjarige worden”, zegt hij en bedoeld is: in het hoofd.”

Haha, spreek dàt nu eens tegen! 

Marnix Peeters heeft trouwens als Wifty guest een schitterende column geschreven over hij 50 jaar zijn ervaart: ‘Wat men ook kiest, hoe men ook wandelt, of buitelt en springt, het is en blijft een lange, weinig opbeurende Dodentocht, dit leven.’ Hier kun je het volledige stukje nog eens nalezen. 

Daar is zijn nieuwste boek, zijn zesde,  ‘Kijk niet zo konijntje’. En ik kan amper wachten om me terug te lanceren in de wereld en visie van het hoofdpersonage Oscar Van Beuseghem die op zijn eigenzinnige manier tegen alles en nog wat fulmineert. 

Heb je zijn vorige boeken gelezen dan weet je wat je te wachten staat. Heb je nog niets gelezen dan wordt het tijd dat je op zijn minst een poging doet.

Een bijzonder promofilmpje trekt de aandacht. De geweldige Zeb (11) en Kastor (9) schreven het scenario voor de trailer van Kijk niet zo, konijntje — de nieuwe Marnix Peeters. Nu in de boekhandel! (regie: Jess De Gruyter). 

Bekijk hier het filmpje. 

Wie is Marnix Peeters? 

Schermafdruk 2016-08-30 09.19.01Marnix Peeters begon zijn carrière als muzieksamensteller bij Studio Brussel, maar ontdekte al snel dat hij vooral een mens van letters is.

Hij vestigde zijn naam als rockjournalist bij Humo. Nadien was hij jarenlang de topinterviewer van Het Laatste Nieuws.

Tegenwoordig is hij freelancejournalist, onder meer voor De Morgen en Humo. In het boek God in Vlaanderen (2011) bracht hij de vele verschijningsvormen van het geloof bijeen.

Vanaf een berg in de Oostkantons, de ideale voedingsbodem voor zijn zwartkomische verbeelding, stuurde hij in 2012 zijn debuutroman ‘De dag dat we Andy zijn arm afzaagden’ de wereld in. Het boek oogstte veel lof, werd een verkoopssucces, en werd in het Italiaans vertaald. In 2013 volgde ‘Natte dozen’, dat inmiddels aan een vijfde druk toe is en waarvan er in Vlaanderen alleen al meer dan 10.000 exemplaren werden verkocht.

Zijn volledige bio lees je op marnixpeeters.be


ann@wifty.be