Schermafdruk 2016-04-26 11.17.16

Gwenda zit een tafeltje verder en valt op door haar lach én het prachtig dik, lang en grijs haar. Het is het type mens dat iets magisch uitstraalt. Dat bijzondere dat positieve mensen hebben. We wisselen snel telefoonnummers uit. ‘Bel me voor woensdag want dan vertrekken ik en mijn man terug naar Barcelona!’

Hallo Gwenda?

1. Wat vond je aan 50 worden?

FANTASTISCH! Ik heb dan ook geen enkele probleem met mijn leeftijd. Je kan daar toch niets aan doen. Het gevecht met je leeftijd kun je nooit winnen. Maar je kan wél positief in het leven staan en dat uitstralen, zeker naar mijn jongere vriendinnen toe.

Voor mijn 50ste verjaardag organiseerde ik een feestje met 50 van mijn beste vriendinnen. Mijn man zat toen in het buitenland. Ik zonder man, zij dan ook zonder mannen. Haha. De enige mannen die werden toegelaten waren mijn 3 zonen (én dochter natuurlijk). De mannen mochten de ‘meisjes’ komen brengen en oppikken. We hebben het getrokken tot 5u ’s ochtends.

2. Wat vind je minder leuk aan 50+?

Bwa, daar zeil ik overheen. Maar het is wel zo dat als je een kwaaltje hebt dat dat iets langer blijft hangen. Je bent er minder snel van af. Vroeger was dat makkelijker toch. Mijn man heeft een fitnessruimte in het huis ingericht en is nu bezig met ‘MOVING 50+’. Hij coacht vrienden en kennissen.

3. Wat is jouw levensmotto?

Ik ben een avontuurlijk type en zeilen is mijn passie. Ik heb dat water-gen meegekregen van thuis. Bij elke zomervakantie zaten we op de boot van mijn ouders. Er bestaan foto’s waarin ik als kleine uk in een teiltje op het dek zat. Er was toen nul luxe.

We werden gedrild door mijn vader! Voeren we een haven binnen dan stonden we keurig in witte shorts op het dek. We waren matrozen en moesten hard werken hoor. Dat ging van vlag hijsen op juiste manier, tot om het half uur het roer overpakken en op kompas varen… Owee als we het fout deden.

Mijn zus en ik raakten het spuugzat. Maar je ziet het: een keer die watermicrobe in je systeem is er niet veel meer aan te doen. Ik heb mijn huidige man ook aangestoken en nu zijn we net terug van 14 maanden varen tussen Barcelona en de Caraïbische eilanden.

We charteren nog steeds van de ene plek naar de andere en nemen dan mensen mee op de catamaran. Via mond-tot-mond reclame zijn er aanvragen.

Eind april vertrekken we terug naar Barcelona om de boot in orde te brengen (groen verwijderen, herstellen, verven…) en het nuttige aan het aangename te combineren. Verblijven in zo’n stad is heus geen straf ;-)

4. Welke droom heb je (voor je 60)?

Oh, de wereld rondzeilen. Dat zou een fantastische ervaring zijn om dat samen met je man te kunnen doen.

5. Wat is jouw raad voor de ‘nieuwe’ 50-ers?

Blijf positief

Leef in het NU

Stop met zagen en klagen. Stop met memmen. Dat is zo tijdverlies en die negatieve vibes ga je ook uitstralen waarmee je andere mensen wegjaagt!

Omring je met positieve mensen. Scheiding, tegenslag, ziekte … we gaan er steeds vaker mee te maken hebben. Hoe positiever je zelf bent én je omgeving, hoe meer kracht je krijgt om ermee om te gaan.

Heb je kinderen? Zorg dat de band en het contact blijven. Oja, wat kinderen betreft, respecteer ik één motto: wél raad, géén geld! Ik heb 4 kinderen en ze zijn altijd welkom. Ik kook veel en graag voor hen. Ik ben ook net fiere oma geworden van een prachtig kleinkind.


Bedankt Gwenda voor deze wervelende babbel en Wifty wenst je een behouden vaart..

Of zoals Jan Becaus zijn allerlaatste nieuwspresentatie afsloot met: Salut, de kost en de wind vanachter!’

X,
Ann

Schermafdruk 2016-04-26 11.13.08