Schermafdruk 2015-07-17 13.45.35
Marc Coucke is op zijn 50 binnen en doet nu puur zijn goesting.

Ben je nu voor of tegen MC? Je kan er niet omheen dat we heel diep, diep, diep in ons binnenste wensten dat we in zijn schoenen konden staan.

Of die man definitief stopt met werken? Daar heb ik dik mijn twijfels over.

Succes is té verslavend.

Zeker voor zulke types. Wedden dat die straks of morgen weer iets nieuws uit de grond stampt. Ik ben benieuwd waarmee hij ons gaat verbazen.

(En ja, beste meneer Coucke, toch beter wegblijven van alle microfoons ;-). Het is echt niet gezond voor mijn trommelvliezen.)

Ondernemen op latere leeftijd?

Weet je wat me de laatste tijd zo opvalt bij het lezen van de succestories van ondernemers in De Tijd, De Morgen De Standaard…. ? Dat de nieuwbakken CEO’s verdorie nog maar  20-en-iets zijn. 

Eigenlijk verpesten ze het voor ons oudjes, die net uit een late midlifecrisis komen gekropen. Of plannen hadden en bij het lezen van die verhalen alles weer rustig opbergen wegens too late…?

Maaaaaaar, gelukkig vind je op deze webstek inspirerende stories van wifties die op hun 50+ met een eigen zaak zijn begonnen en daar nog geen sec spijt van hebben.

En dan is er deze infografiek die nog eens het tegendeel bewijst dat je heus geen snotneus moet zijn om een eigen bedrijf te lanceren.

Check it out! Grappig toch dat Starbucks is opgericht door Gordon Bowker, een vijftiger!

Of Arianna Huffington! Zij hertekende op haar 55 (!) het digitale nieuwslandschap dankzij haar blog.

En dan is er Ferdinand Porsche. Wist jij dat die op 56 een automodel tekende dat wereldwijd nooit meer weg te denken is uit het straatbeeld? Hoeveel mannen zwijmelen niet bij het typische geluid van de motor?

Zo zie je maar. En dat zijn de beroemdste.

Klik je hier door, dan zie je de volledige infografiek. Wij beperken ons tot een screenshot van de beroemde 50/55-plussers.

Yes!

Zijn er bijna-wifties/mifties die met plannen rondlopen om een eigen bedrijfje op te starten?

Laat het ons weten en mail je verhaal naar ann@wifty.be. We zijn benieuwd naar alle start-ups van wifties en mifties.   

 

@Ann

 

Bron:  Digitalsynopsis.com