Schermafdruk 2015-05-03 12.30.26
Je durft in dit land geen 50 worden of je riskeert ontslag. Vorige week kregen K en M uit mijn vriendenkring hun c4. Gelukkig stel ik vast dat de wereld dan niet meer vergaat. In plaats van in zak en as te zitten, zien de meeste 50-ers al gauw een pak opportuniteiten. Terug vrije tijd, weg van de ratrace, herbronnen, nieuwe kansen. Zo ook Wifty Françoise (52) die na 17 jaar dienst haar exit-ticket kreeg.

Op 50 je ontslag. 14 jaar single. Mama van 3 kids: 21, 19 en 15 en nog allemaal verblijvend in ‘Hotel Mama all-inclusive’.

Ze studeerde Toerisme, reisde de wereld rond, werkte een tijdje als model, zong in een coverband, werkte 17 jaar voor hetzelfde bedrijf en zorgde voor haar kinderen. Twee van haar drie kinderen staan anders in het leven en leerden haar om andere invalshoeken te ontdekken. Het was (en is) een boeiende weg die ze samen aflegden en het maakte haar tot wat ze nu is.

‘Ik evolueerde van zwart-wit naar wel 100 tinten grijs.’

Ze heeft een hekel aan ongepaste oppervlakkigheid, onrechtvaardigheid, mishandeling van mens en dier en arrogantie maar is een absolute fan van puurheid  en schoonheid in al zijn vormen.

‘Lekker eten, kopje koffie in de ochtendzon, het beeld van mijn twee oude rotanstoelen op mijn terras, babbeltje met vrienden of onverwacht met een volstrekt vreemde, mijn prachtig bloemetjespapier in de keuken, een strandwandeling met mijn lieve Lucy (ter info: mijn oververmenselijkte hond….shame on me), je kan het niet bedenken…zo lang het me op een of andere manier maar raakt.’

Enkele maanden geleden is ze haar stiefpapa verloren.
Het onverklaarbaar gekke is dat hij haar na zijn ‘vertrek’ heeft geïnspireerd om het roer volledig om te gooien. ‘Alsof hij tegen me zei: “Sooike, want zo noemde hij me, waar zijt gij in godsnaam mee bezig. Denk nu aan jezelf en doe wat je graag wilt doen. Het kan zo snel gedaan zijn. Loop vooruit en kijk niet om, spring als je kunt, ik zal er voor je zijn’’

Ze verloor haar werk maar beschouwde dat als iets positiefs. En hier staat ze: super gemotiveerd, super enthousiast en ongelooflijk gedreven.

Al een tijdje gebruikte ze verzorgingsproducten op basis van Aloë Vera met hele mooie resultaten. Of ze daar haar job van kon maken?  Het antwoord vond ze bij Vegas Cosmetics, een Duits familiebedrijf met een filiaal in Portugal waar ook de aloë vera-plantages zijn.

Schermafdruk 2015-05-03 13.02.18Vegas heeft 3 platformen:
1) verzorgingsproducten, make-up en parfum
2) voedingssupplementen
3)  een kleine collectie juwelen

Françoise legt enthousiast uit: “Hun manier van werken was op mijn lijf geschreven. Vegas is een netwerkbedrijf dat haar adviseurs de mogelijkheid geeft het product bekend te maken bij bedrijven, particulieren, apotheken. Iedereen kan de producten proberen op eigen tempo en indien klanten tevreden zijn, krijgen ze de mogelijkheid zelf rechtstreeks te bestellen met fikse kortingen.

Alles mag, niks moet. Ik word verloond naar mijn inzet. Prachtig toch? Geen verkoopsdruk, geen addertjes onder het gras, gewoon de Duitse “grundlichkeit” die wordt doorgedreven in product en werking.

De voedingssupplementen  zijn bio, de verzorginsproducten hebben een uiterst hoog gehalte aloë vera (nergens anders te verkrijgen), zonder parabenen, niet getest op dieren en met kwaliteitscertificaat van huidspecialisten en de juwelen zijn anti allergisch, vervaardigd uit degelijke materialen zoals bijvoorbeeld staal.

Genoeg dus om mijn schouders onder te zetten. Ik startte met een eerste officiële bedrijfsvoorstelling en het enthousiasme en respons was meteen groot. Boven mijn verwachtingen. Mensen zijn op zoek naar eerlijke producten. Ondertussen ben ik ervaringsdeskundige en …

… het doet me plezier dat ik mensen vertrouwen heb kunnen geven en mijn ervaringen heb kunnen delen. Het is een fantastisch gevoel.’

Wat neem ik mee van Vegas-producten in mijn handtas als ik op stap ga:
-Sun Face facial anti-aging cream
-Compact powder
-Handcrème aloë vera
-Lippenbalsem aloë vera
-Intense Spray

We sluiten af met onze 5 Wifty vraagjes.

1. Wat is het minst leuk aan 50?

Nu moet ik al eens goed nadenken…ik kan enkel maar lichamelijk ergernisjes bedenken… spiertjes die een beetje stijf zijn ’s morgens, ’t gaat allemaal zo rap niet meer. Ik voel wel dat ik zo wat onder druk kom te staan, met het besef dat mijn nest in de komende 10 jaar gaat leeglopen, en ik niet meer moet zorgen. Maar daar staat dan weer tegenover dat ik mogelijkheden kan scheppen om nieuwe dingen te doen en meer aan mezelf te denken. Je knipt banden door en versterkt deze die overblijven…niet leuk , maar een bevrijdende evolutie, met het resultaat wat je als antwoord op het volgende vraagje leest.

2. Wat vind je leuk aan 50?

Voor mij is dit een openbaring : ik heb leren loslaten, luisteren, leren relativeren, maak me niet meer zo druk in onbenullige dingen, en leerde tevreden zijn en  genieten van kleine dingen en de mensen die er toe doen, maar vooral, ik heb geen enkele drang meer mezelf te bewijzen. Ik bruis van nieuwe ideeën. Heb helemaal niet het gevoel van het is nu of nooit, want dat zeggen ze op hun 30ste 40ste ook, dus waarschijnlijk ook mijn mijn 60ste en 70ste. Een mens zoekt steeds manieren om zichzelf op zijn gemak te stellen en goed  te voelen, aangepast aan de situatie. Dat zal wel overleven zijn zeker?

Ik ben zelfs al benieuwd hoe het nu moet zijn om naar de andere kant te gaan, zou het echt zijn zoals ik het denk? Nee, heb zelfs geen angst meer van de dood. Ik denk dat als je je angsten kan loslaten, de dood de laatste angst is die verdwijnt. Alles gaat over aanvaarding. Maar dat is mijn filosofie, die mij in evenwicht houdt.

Ik pluk de dag en het moment, maar trek mezelf terug als mijn lichaam en geest zeggen dat het genoeg is. Ik ben namelijk heel prikkelgevoelig, hooggevoelig ook, neem alles in tienvoud in me op. Of dit nu juist eigen is aan 50 weet ik niet, maar het loopt voor mij toevallig samen.

3. Wat vind je van het gezegde ‘50 is het nieuwe 30’?

Ik vind deze uitspraak gedeeltelijk waar. Wiftyies van nu zijn zo vitaal als de 30-ers van vroeger. Mensen zijn meer met gezondheid bezig, de medische expertise is enorm gegroeid, langere levensverwachting dus activiteiten verplaatsen zich mee.

Op het mentale vlak zie ik dat toch anders. Op mijn 30ste voelde ik me heel onrustig, wist nog steeds niet welke kant ik uitmoest, wist niet hoe ik me moest gedragen, wat er van mij verwacht werd en had de onstuitbare drang om mezelf te bewijzen.

Al bij al was de periode tussen de 30 en 40 voor mij geen gelukkige tijd, ik was niet in balans. Het enige wat positief was in die periode is dat ik mijn 3 kinderen heb gekregen, die me in een meer gestructureerd patroon geduwd hebben. Of dat achteraf gezien een goeie zaak is geweest, laat ik compleet in het midden. De dingen zijn zoals ze zijn en het is goed zo. Ik heb net zoals iedereen mijn lessen moeten leren.

4. Welke droom heb je nog of niet voor je 60ste?

Heel simpel:  gezond blijven, niet te veel pijn en verdriet op een hoopje (geef me wat tijd tussenin aub)  en genoeg centen zodat ik op een terrasje ne pot mosselen kan eten, een fris wit wijntje kan drinken en nen dame blanche met warme chocoladesaus en dubbele crème fraïche kan eten wanneer ik daar zin in heb. En liefst nog iemand trakteren ook!

 5. Welke raad wil jij geven aan vrouwen die 50 worden?

LOSLATEN EN UW GOESTING DOEN ZONDER ANDEREN TE BENADELEN,
STA STIL,  NEEM TIJD VOOR EN GENIET VAN KLEINE ALLEDAAGSE DINGEN.

 

Wil je meer weten over de Vegas-producten of over de manier van werken bij en voor Vegas cosmetics, contacteer Françoise via: francoise.huyskens@hotmail.com of +32 (0)477 78 20 95.

Wil je Françoise persoonlijk leren kennen? Spreek ze gerust aan op onze Wifty Party n°4 (8 mei a.s)!
Meer info vind je ook op de website van Vegas-Cosmetics

 

Schermafdruk 2015-05-04 11.04.51

 

 

 

 

 

 

Schermafdruk 2015-05-04 11.06.32

 

 

 

 

 

 

 

 

Schermafdruk 2015-05-04 11.31.31

 

 

 

 

 

 

 

(@Ann)