Gestopt met online daten omwille van te veel gedoe? Wil je iemand IRL (in real life)  of oldskool ontmoeten. Hoe eraan beginnen. Eerste stap is buitenkomen! 

Ah, er is corona en dus kunnen we niets en kan er niets? Hm, laten we vooral positief blijven denken en er vanuit gaan dat het gauw weer beter wordt. Start NU al met de voorbereidingen en het herdenken van de routines. Om straks fris en fruitig iemand IRL te ontmoeten.

Duik de kleerkast in en zoek leuke en sexy outfits bij elkaar. Outfits die je vanzelf zelfzeker en sterk maken, die je persoonlijkheid helemaal accentueren. Dàt is al het halve werk. Nu de rest.

1. Wil je nieuwe mensen ontmoeten, dan moet je naar nieuwe plekken.

In plaats van steeds opnieuw naar een gekend adres te gaan en te blijven wachten op iemand die nooit komt, is het nu tijd om met je routine te breken. Zoek een nieuw adres. Hoe? Gooi je FB en Instagram open en check waar je FB-friends de laatste maanden hebben gezeten. Je komt zo aan 10 fantastische adresjes.

Begin klein om jezelf je nieuwe gewoonte of nieuwe normaal aan te leren. Zo krijg je de smaak te pakken. Letterlijk dan. Probeer eens eerst dat nieuwe adresje (op weg naar je werk) waar fantastische koffie of thee wordt geserveerd. Blijf wat draaien aan de staantafeltjes (als ze er zijn) of het bankje buiten. Beloof jezelf dat je minstens een keer per maand een nieuwe bistro of restaurantje wil testen.

Wat kan het slechtste scenario zijn? Dat je enkele nieuwe topadressen hebt gevonden met een pak nieuwe ervaringen.

2. Oefen je op (non-creepy) openingszinnen.

De eerste keren voel je je alsof je voor een eerste keer weer die spreekbeurt moet geven. Droge mond, zenuwachtig, trillend…. Het is nooit makkelijk om naar een leuke vreemde man toe te stappen en (oh help) iets gevat te zeggen. Je wil zo gracieus mogelijk en slim flirten zonder versleten te worden als een desperate housewive. Knijp die billen tegen elkaar en DOEN. Het is wennen om die schrik uit je systeem te gooien. De beste openingszinnen zijn eenvoudig en direct. Met een “Ik merk dat onze blikken elkaar blijven kruisen en dus dacht ik … ik kom even goeiedag zeggen.” Vergeet je meest innemende glimlachje niet! Vermijd ook alles wat te gerepeteerd klinkt. Mensen hebben een ingebakken afkeer van alles wat te geforceerd is. Blijf authentiek en jezelf.

3. Vraag een vriend(in) om een date te fixen.

Vrienden in een relatie doen niets liever dan hun single-vrienden aan een date te helpen. Schakel hen in. Het is vervelend en vreselijk maar het kan ook effectief werken. Zelfs de slimste of duurste app kan zo’n IRL set-up nooit evenaren. Durf te vragen! Vrààg je vriendinnen, vrienden, familie, zelfs buren of ze leuke singles kennen die bij je zouden passen.

4. Sluit je bij ‘iets’ aan.

Kom uit je zetel. Kom uit je kot en sluit je ergens bij aan. Het maakt eigenlijk niet uit wat, zolang het je maar een beetje interesseert. Denk aan: kunstgaleries (vernissages zorgen voor interessante visies), een danscursus (tango! Singles krijgen heus wel een danspartner toegewezen en wie weet de knappe leraar haha), een wandel- of fietsgroepje, een quiz-team, een workshop koken, golf spelen, schilderen, potten bakken (think Ghost!), wijn proeven … whatever!

Of je zit in een omgeving dat in het verlengde ligt van je interesses zodat je omringd bent met gelijkgestemden of je doet precies het tegenovergestelde en kiest voor iets totaal nieuw en op die manier nog meer uitgedaagd wordt om nieuwe personen, ideeën en visies te ontdekken. Jouw keuze.

5. Ga ALLEEN!

Ga nergens naartoe waar je je onveilig voelt (of vertrek als je dat gevoel krijgt).

Maar ergens alleen naartoe gaan is fun en zorgt ervoor dat je toegankelijker bent. Het is intimiderend om naar iemand toe te stappen en je voor te stellen als die persoon er staat met vrienden.

Advies van de experte: Neem een goed boek mee naar een bar met happy hour en lees terwijl je nipt van je drankje en smult van de olijfjes. Zelfs al vat niemand je blik of heeft niemand je benadert, dan nog is het een oké manier om je avond door te brengen en een beetje de omgeving te bestuderen.

6. “Verboden voor smartphones”.

Wegduiken in je smartphone is te vermijden. Je blokt je compleet af voor je omgeving. Vergeet niet waarom je daar bent: je wil iemand IRL ontmoeten. Niemand gaat ‘Hey’ zeggen als je de hele tijd aan de toog aan hetscrollen bent door Insta-stories en Facebook. Stop de phone weg!*

*pas uit te halen voor een taxi

 

Free Photo by Artur Tumasjan @ Unsplash (foto bij artikel)