Een jaar geleden gingen we in eerste lockdown. Tegen de zomer zijn we er vanaf dachten we toen. NOT. We doen ons best, maar eerlijk, we zijn dat mondmasker en die social distancing kotsbeu en hebben dringend nood aan positive vibes. Wat voor effect hebben de de eerste lentekriebels bij …

ILSE: “De nieuwe lente, sprankelend en veelbelovend voelt die eigenlijk toch wel aan voor mij. Dat reeksje 18-graden-dagen van eind februari speelde daar zeker een rol in: lentekriebels à volonté! Grote, kleine en tijdsgebonden zorgen én wat hormonale onrust temperden dat uitbundig gekriebel wel wat. Eerlijk is eerlijk ;) Ach ja, het hoort erbij zeker en ondanks dat zijn de her en der ontluikende krokussen mij niet ontgaan. Hoera!

Op weg naar een nabij park, kocht ik onlangs een paar mooie losse bloemen, ik stak er één tussen mijn tanden en maakte daar de zotte foto hierboven van en kreeg er leuke reacties op. Die aaneenschakeling van kleur, enthousiasme, positieve feedback, … voedt mij enorm. Kleine dingen die toevallig op mijn pad komen kunnen mij heel blij maken. Serendipiteit, de “ongezochte vondst” zoals ik het onlangs ergens heel mooi omschreven zag staan, ik ben daar een serieuze voorstander en aanhanger van.

In plaats van de wandeldates met vrienden uit de buurt doe ik tegenwoordig al eens een voorstel voor een daguitstap. Een bezoek aan Bergen in combinatie met de tentoonstelling van Roy Lichtenstein, Genk en de expo van fotograaf Tim Walker, … echte feelgood bombardementen zijn dat voor mij. Heerlijk gezelschap, op avontuur in eigen land, een dosis kunst en cultuur, dat zijn coronaproof-topcombinaties. Een bezoek aan Luik in combinatie met de Andy Warhol expo, Brussel en Banksy, Hasselt en het Modemuseum daar staan o.a. ook nog op het programma. Neen, ik werk niet voor de éne of de andere dienst voor toerisme, ik ben gewoon echt blij dat ik in deze bizarre tijden iets gevonden heb dat een vakantiegevoel oproept. Daar haal ik bakken energie uit. Ik hou sowieso het meest van één-op-één contacten en ook van een zekere ‘prikkeldosering’. Op dat vlak is deze periode voor mij echt een zegen.

De zon en de zachtere temperaturen doen mij ook sportief in gang schieten. Ik sport in cycli – soms bijna niks, soms redelijk gedisciplineerd, ik heb daar ondertussen vrede mee. Ik ben, na mijn bekkenbreuk van een tijdje geleden, mijn loopconditie weer aan het opbouwen en dat voelt zalig. Ik zou het geweldig vinden om nog eens opnieuw te kunnen meedoen aan een Color Run of een Eindejaarscorrida, zoals die hier in Leuven elke jaar werd georganiseerd.

Tijdens het opruimen van mijn zolder ontdekte ik ineens kledingsstukken die na lange tijd opnieuw in het modebeeld passen, heerlijk! En trouwens, shoppen in je kleerkast, hoe leuk is dat eigenlijk. Ik vind het leuk om kleding van decennia terug te mixen met dingen van nu, ook om bijvoorbeeld sportieve elementen en wat glamour te combineren in mijn outfits.

Ik hou van kleur, kunst en cultuur, van ‘avontuurlijke’ mode en vintage, vind body- en agepositivity belangrijk en ik heb tegenwoordig iets met tijgers. Af en toe deel ik dat op Instagram, ik ben daar @styltyger. Altijd leuk om daar nieuwe gelijkgestemde zielen te ontmoeten!

Voor de rest wens ik iedereen veel geluk, een fijne lente en de nodige creativiteit toe om het beste van deze tijden te maken.”

 

Foto portret Ilse @ Vicky Bogaert
Andere foto”s van Ilse.

Ilse Vanbets