Leen Steyaert is Vlaanderens allereerste menopauzeconsulente én Wifty Guest vanaf dag één (april 2013). Leen heeft een eigen praktijk waar ze dagelijks vrouwen helpt, ze schreef eerder de bestsellers ‘Stralend door de menopauze ‘ en ‘Leef en eet volgens je oerritme’. Recent verscheen haar nieuwe boek STOP DE RUSH!

Laat gejaagdheid je hormonen niet op hol brengen.

Die hormonen spelen alle vrouwen parten, niet enkel vrouwen in de menopauze. We zullen dat pre-menstrueel syndroom nooit vergeten, blij dat we daar vanaf zijn! Ok, we krijgen er een hoop andere klachten bij tijdens de menopauze, maar mits een goede aanpak en begeleiding kunnen we die in de meeste gevallen reduceren tot af en toe een vapeur.

Dat stress eigenlijk de grootste oorzaak is voor die hormonendans, daar staan we veel te weinig bij stil. Veel vrouwen leveren elke dag een strijd om overeind te blijven en hebben constant het gevoel dat ze het gevecht tegen de klok verliezen. Nooit eerder bleven zoveel vrouwen thuis met een burn-out of een depressie. Nooit voordien sukkelden zoveel vrouwen met vage kwaaltjes en klachten die allemaal het gevolg zijn van een grondige verstoring van hun hormonen.

In STOP DE RUSH! geeft Leen Steyaert een heldere uitleg over de werking van je hormonen en over wat er gebeurt als die balans verstoord wordt. Leen toont welke impact stress op je lichaam heeft – kwaaltjes die vaak als ouderdomsklachten worden afgedaan – en ze biedt een waaier van ondersteunende mogelijkheden om je hormonen en zenuwstelstel op een natuurlijke manier in balans te brengen: ademhalingsoefeningen, energieoefeningen om je stressgevoel te verminderen , mindfulness- en meditatietechnieken om je concentratie vermogen aan te scherpen, efficiënte manieren om slaapproblemen aan te pakken enz..

Kortom, een handleiding voor alle vrouwen!

Bij het boek hoort ook een gratis podcast STOP DE RUSH! Nu op Soundcloud: https://soundcloud.com/user-368487435/podcast-stop-de-rush-leen-steyaert

helene@wifty.be