Wifty Guest Jeannine is 80. En hoe! Haar geheim? Een positieve kijk, veel lachen, zingen en schrijven, Lust for Life, graag zien, gul zijn met alles én kilo’s zwarte chocolade. Volg haar bijzondere kijk op de dingen des levens.

Ja, onze houding ten opzichte van oudere vrouwen en schoonheid is er duidelijk één van 2 maten en 2 gewichten.

Brigitte Macron, de vrouw van de Franse president Emmanuel Macron, is een uitzonderlijk voorbeeld van een oudere, publieke vrouw die veel lof krijgt over haar uiterlijk. Brigitte (64) is 24 jaar ouder dan haar man en haar sportief figuurtje en haar jonge kledingstijl worden in Vogue omschreven als “rock ’n roll”. Boer Trump kon zich vorige week in Parijs niet inhouden: “You’re in such good shape. She’s in such good physical shape. Beautiful.” Engerd.

Terwijl Brigitte Macron complimenten krijgt worden andere ‘oudere’ vrouwen vaak uitgelachen met hun kledingkeuzes en looks.

Madonna, die volgende jaar 60 wordt, is zo’n geval. Haar pogingen om sexy te blijven worden meestal afgekeurd. Ze kreeg al heel wat bagger over zich, mocht de bijnaam “50 Shades of Granny” in ontvangst nemen en haar gespierde armen worden omschreven als “monstrously sculpted and bloodcurdling veiny’.

Cher (71) daarentegen wordt over het algemeen geprezen als ze weer eens half naakt op het podium staat. “Helemaal Cher!” roepen criticasters in koor.

Waarom krijgt de ene vrouw complimenten en wordt de andere uitgejouwd? En waar komen die restrictieve ideeën over ouder worden en schoonheid vandaan?

Waarom krijgen sommige vrouwen zoveel kritiek? Meestal van andere vrouwen dan nog. Actrices Meg Ryan (55), Nicole Kidman (50), Courteney Cox (53) worden publiekelijk gelyncht en uitgelachen na hun buitensporige bezoekjes aan de plastische chirurg. Terwijl andere de hemel worden ingeprezen met hun forever young looks.

Anderzijds publiceren roddelbladen onflatteuze foto’s van oa Kirsty Allen (66) en ook daar wordt over gegniffeld.

Hoe ouder, hoe vrijer. Zou je denken en hopen. Waarom niet iedereen zijn zin laten doen? We willen toch geen beperkingen met het ouder worden? 

En waarom zijn vrouwen zo hard voor elkaar? Al die kritiek en al dat leedvermaak komt uit frustratie. Als je je goed in je vel voelt dan heb je daar geen nood aan. Dan reageer je empathisch, blij als andere vrouwen zich goed en mooi voelen, en bezorgd als dat niet het geval is.

Gezond en gelukkig ouder worden wil zeggen dat je blijft verlangen om mooi te zijn, dat kan heel natuurlijk en dat mag zeker en vast ook opvallend.

Ik wil er elke dag voor gaan, ondanks mijn 80 jaar! Ik ben elke ochtend blij met weer een nieuwe dag. Dankbaar voor mijn goede gezondheid, daar ligt de basis om je goed te voelen als je ouder wordt.

Dat wil ik elke dag vieren, met een tik glamour. Met blije ogen, rode mond, mooie lingerie en hoge hakken voel ik me een stralend mens. En ben ik lief en gul voor anderen…

Ik raad iedereen aan om vaak in de spiegel te kijken en jezelf graag te zien. Hoe oud je ook bent. Af en toe met een kritische blik. Kan dit nog wel? Past het me? Om dan te besluiten dat je je maar aan één iemand moet verantwoorden, aan jezelf!

En moedig andere vrouwen aan om gewoon hun zin te doen. 

Hoe ouder, hoe zotter? Ja toch! 

En vooral, hoe ouder hoe meer helemaal je heerlijke zelf, hoe onconventioneel dat ook is…

Jeannine