Ik lig in de zon met een boek, lekker te genieten met de zee op de achtergrond. Mijn telefoon gaat, meestal zet ik het geluid af, vergeten vandaag. Ik kijk eerst wie me belt, ik ben kieskeurig, zeker als ik in bikini op het strand lig.

‘Dag Ineke!’ zeg ik, blij haar te horen. Of ik in de buurt ben? En of ik tijd heb om iets te drinken?

Tuurlijk! Ik zie Ineke graag. Positief, speels, nieuwsgierig en altijd bezig met leuke projecten, we hebben een klik. We leerden elkaar zo’n 20 jaar geleden kennen bij Flair, werkten een tijd intens samen voor Nina, hebben gemeenschappelijke vrienden in de muziek en kunnen goed lachen met elkaar. 

Ineke schrijft, coördineert, managet de popgroep Kenji Minoque en is dé madame van het Belgische Poëziebordeel. O ja, ze geeft ook yogales.  

Straffe, knappe tante. En bijna Wifty, in september wordt ze 50.

“Goh, jij ook al 50!” roep ik en we kijken elkaar aan en schieten in een lach. Bizar, ik zie een meisje naast me zitten. “Dat heb ik ook met jou” reageert ze “zie ons bezig, piepjes met een pak levenservaring.”

Dat is waar, we hebben al een paar levens achter de rug, avontuur op het vlak van werk en relaties hebben we gemeen, weten dat je kan kiezen en dat ook durven én doen. Maar dat het zo’n vaart loopt!

We praten over haar kinderen, moeder zijn, mijn leven zonder kinderen, vrouw zijn, de liefde… over haar plannen nadat haar kinderen op eigen benen zullen staan. 

“Wat ga jij nog allemaal doen?” het klinkt alsof we net afgestudeerd zijn.

Ouder worden, in wezen veranderen we niet zoveel. Je karakter & persoonlijkheid van toen je pakweg 18 jaar was neem je heel je leven mee. Je kan dat onderweg negeren en onderdrukken, je kan zelfs proberen iemand anders te zijn… je ware ik komt altijd terug boven. Zeker rond je 50ste, als een aantal dingen afgerond zijn, de kinderen uit huis zijn, je lichaam om extra aandacht vraagt.

We lachen, plagen en klinken op de toekomst. We zijn altijd trouw gebleven aan onszelf en weten uit ervaring dat er mooie dingen gebeuren als je openstaat voor verandering.

LUST FOR LIFE.

Cheers Ineke, je zal een fantastische Wifty zijn!

helene@wifty.be