“Hey Hélène!” hoor ik roepen. Ik lig op het strand met een vriendin en kijk richting zee. Daar zie ik een jonge vrouw staan die naar me lacht.

Ik sta recht, loop naar haar toe en antwoord met een brede glimlach: “Kennen wij elkaar?

Marleen: “Ja, het moet zo’n 30 jaar geleden zijn, we waren allebei bevriend met E..”

“Goh ja, Marleen, nu zie ik het. Ik zag een jonge vrouw staan! Hoe oud ben je nu?”

Marleen: “Ik ben net 50 geworden.”

“Welkom Wifty!” reageer ik en ze lacht: “Ja ik volg Wifty, een heel leuk project trouwens!”

“En dat 50 worden, dat is vlot verlopen zo te zien?”

Marleen: “Vijftig worden vond ik helemaal niet erg. Dertig worden was minder leuk, ik moest toen nog een heel plan maken voor mijn leven!

Ik heb wel even stilgestaan bij het feit dat ik vroeger dacht dat vrouwen van 50 oud waren. Ik besef nu dat dat helemaal niet zo is.

Ik ben heel dankbaar dat ik een gezonde vijftiger ben. Niet iedereen heeft het geluk om in goede gezondheid ouder te worden.

Voor de rest moet je realistisch zijn en in je eigen league blijven spelen, jezelf niet vergelijken met vrouwen die jonger zijn, gewoon in het nu leven en alle dingen doen die je wil doen.

Ik werk als zelfstandig agent voor Sapph lingerie. Ik ontmoet veel vrouwen van alle leeftijden, zelfzeker of bescheiden, ze willen zich allemaal goed voelen, eerst in hun vel en dan in hun lingerie.

Ik ben pas laat mama geworden, ik was 36 jaar toen onze dochter geboren werd. Na mijn 40 heb ik mezelf nieuwe borsten cadeau gedaan. Ik ben er heel blij mee, ik heb ze ook zelf betaald, een investering in mezelf. Andere mensen kopen een cabrio of een moto als ze in een midlife crisis zitten, ik heb véél langer plezier aan mijn borsten, hahaha!”

Sensualiteit gaat er niet om of je man je sexy vindt. Eerst jezelf op iedere leeftijd sexy voelen en dan volgt de rest.

“Dat is zo waar Marleen, laten we daar een cocktail op drinken!” :-)

Marleen’s Wifty Advies: “Sta positief in het leven – count your blessings – en focus je niet op de negatieve dingen. Geef jezelf het gevoel dat nog alles kan.”