GROETEN UIT PARIJS! ?

Wifty Martine (64): “Reeds vele jaren ga ik regelmatig naar Parijs. De Franse taal charmeert me, ik luister al sinds mijn twaalfde vooral naar Franse chansons.

Meestal ga ik alleen naar Parijs, soms met een vriendin, zalig flaneren. Raar maar waar, in Parijs toekomen is thuiskomen. Zoveel prachtige plaatsjes, shoppen doe ik enkel als mijn kleindochter mee is.

En altijd gebeurt er iets, dingen die ik hier niet meemaak. Zoals vorig jaar, ik was in Parijs met een vriendin die er voor het eerst was, we besloten onze dag af te sluiten met een hapje en een drankje in de Jardin des Tuileries. Een vriendelijke kelner liep ons voorbij en hij zong “Je reviens te chercher”, spontaan zong ik mee, en hij begon daar plots een solodansje te doen voor ons, terwijl ik zong. Zalig!

Dat is Parijs voor mij, een complimentje hier, een vriendelijke “bonne journée” daar… Kleine dingen die me enkel daar overkomen. Op een dinsdag of vrijdag ga ik altijd naar de markt in Belleville. Afgelopen dinsdag ben ik naar Rue de la Fontaine du Roi geweest, echt de moeite, prachtige graffiti. Er is altijd nog iets te ontdekken, de Marais, met le Marché des Enfants Rouges, Montmartre, Cimetière des chiens…. 

Vorig jaar ontmoette ik bij toeval een Parisien, en ja wat wil je, als je in de stad van je dromen, nog iemand ontmoet waarmee je kan lachen, praten, flaneren en de stad doorkruisen met de scooter. Dat is gewoon de kers op de taart.

Ik geniet van de stad, en van dat ietsje meer. Ik kijk al uit naar mijn volgend bezoek aan Parijs en naar mijn “petit-ami”. Ik probeer van iedere dag te genieten, van ieder moment , hoe klein ook. Ik voel me goed in mijn vel, iedereen heeft het wel eens moeilijk, maar die positieve vibes zijn er altijd, als je er voor openstaat.

Ja, het is elke keer weer zalig thuiskomen in Parijs!”


✖︎ Wil je ook iets delen op Wifty? Een foto + verhaal? Stuur een bericht via Messenger of een e-mail naar wifty@wifty.be