Ik kreeg een mailtje van Feydi, stagiaire bij huisarts en psychotherapeut Paul Koeck. Paul heeft een sofwaremodel ontwikkeld om stress en burn-outs tegen te gaan. Door het invullen van 24 gerichte vragen die therapie bij een specialist vervangen, staan mensen een kwartier stil bij hun eigen gedrag.

Uit een studie van Minister Monica De Coninck blijkt trouwens dat 5 tot 20% werknemers getroffen worden door een burn-out. En heel wat Wifties worstelen met hun menopauze of met het ouder worden op zich. Alle hulp is dus meer dan welkom!

Hallo Hélène,

Ik heb jullie blog grondig uitgepluist en was diep onder de indruk. Zowel het design als de blogs zelf zijn enorm energiek en krachtig. Ze zijn ook actueel en spreken mensen echt aan.

In één van je blogs las ik het volgende:

Vergeet echter de belangrijkste boodschap van de menopauze niet: zorg goed voor jezelf. De menopauze is de laatste wake-upcall om je lichaam te resetten, je oude patronen en je oude leven los te laten en de toekomst positief tegemoet te gaan. De energie die je vroeger had om voor je kinderen of voor anderen te zorgen, kun je nu voor jezelf benutten om je gezondheid te optimaliseren en nog zo lang mogelijk voluit van je leven te genieten.”

Ik kan dit beamen. Ondanks het feit dat vrouwen in de vijftig sterk en krachtig zijn, gaat ook je lichaam veel veranderen. Het is daarom belangrijk je nieuwe grenzen te leren respecteren en te luisteren naar je lichaam. Ook is het belangrijk om nieuwe dingen te ontdekken. Zoals je zelf zegt hebben je kinderen vaak je zorg niet meer nodig. Die tijd kan je dus benutten in het verzorgen van jezelf, mentaal en psychisch. Doordat die zorg wegvalt, kan het soms voorkomen dat Wifties even het gevoel hebben verloren te zijn. Je hebt namelijk zo lang voor je kinderen of anderen gezorgd en dan komt nu plots de omschakeling dat ze het niet meer nodig hebben.

MijnKwartier.be is een online zelfhulpverlening waar je klachten of symptomen in verband met depressie, stress en angst kan aanpakken. Dagelijks krijg je een kwartier lang (vandaar ook de naam) video’s en oplossingsgerichte vragen die jou meer inzicht kunnen geven over wat je uit het leven wil halen. Je helpt jezelf sturen in de richting die jij uit wil! Bovendien kan je op de site van Mijn Kwartier ook een gratis zelftest vinden. Na het invullen van de test, krijg je meteen je scores en kan je voor jezelf een evaluatie maken.

Jullie kunnen altijd eens een kijkje nemen op: www.MijnKwartier.be

Met vriendelijke groeten,

Feydi