Yep, ouder worden vraagt om extra aandacht. Of het nu je grijze haren zijn die een kleurtje willen, je rimpels die een rijkere crème nodig hebben of je lichaam dat naar een voedingssupplement verlangt, het houdt ons bezig. Zeker tijdens de (post)menopauze worden we geconfronteerd met een aantal veranderingen waarvoor we graag professionele tips & tricks krijgen. Vapeurs, slecht slapen, minder strakke huid, doffe haren, verlaagd libido… en vaak ook een droge vagina.

Help, dat zou ONS toch nooit overkomen? Jawel dus, ineens is het daar, je vagina doet pijn en ze kraakt nét niet. En met pijn bedoelen we: als er maar iemand een vinger naar durft uitsteken staat ze in brand. Over de rest niet gesproken…

Symptomen van vaginale atrofie: vaginale droogheid, jeuk, irritatie en een branderig gevoel, infecties, ongewenst urineverlies, pijn tijdens het vrijen

“Glijmiddel!” riep de charmante auteur en zangeres Nikkie Van Lierop, en ze schreef er een boek over. Inderdaad, glijmiddel, liters glijmiddel houden de boel op peil down under. Dat bevestigt ook Ann Cuyvers van de Erotische Verbeelding, verzorg je vagina met vochtinbrengende olietjes en glijmiddel. Elke dag, net zoals je hydraterende crème op je gezicht aanbrengt.

Ok, allemaal goed en wel, maar wordt onze vagina ooit nog terug helemaal gelukkig en gezond?

Wel, er is een super behandeling die het evenwicht herstelt: de MonaLisa Touch®!

Belangrijk om te weten: vaginale atrofie kan optreden bij vrouwen van alle leeftijden en komt voor bij 50% van alle vrouwen in de (post)menopauze. Slecht 25% van die vrouwen durft er over te praten en zoekt medische hulp bij een gynaecoloog.

Spijtig, want het heeft een ernstige invloed op het goed functioneren van je vagina, het heeft een negatief effect op ons algemeen welzijn en het veroorzaakt stress en pijn bij intieme relaties.

Wat is er aan de hand? De vaginale wand heeft een gebrek aan collageen, wordt dunner, verliest zijn natuurlijke elasticiteit en heeft een verminderde doorbloeding. De hydratatie en de bescherming van het vaginale slijmvlies verdwijnt er er ontstaan veranderingen in het natuurlijk evenwicht van onze vagina.

Een revolutionaire oplossing met langdurige resultaten.

De MonaLisa Touch® is een niet-chirurgische, niet-hormonale behandeling. Met een lasertoestel worden er fijne gaatjes gemaakt in het slijmvlies van de vagina waardoor de aanmaak van nieuwe weefsel wordt gestimuleerd. Dat nieuwe weefsel is veel gezonder dan het bestaand en zorgt ervoor dat het natuurlijk evenwicht in de vagina zich herstelt.

De behandeling gaat snel, is volledig pijnvrij en kent een langdurig effect. De MonaLisa Touch® laserbehandeling wordt vaak gebruikt als alternatief voor een hormonenbehandeling (bijzonder geschikt voor kankerpatiënten die chemo volgen en heen hormonen mogen gebruiken) of verzachtende crèmes die aangebracht worden in de vagina.

Voor een optimaal resultaat wordt de behandeling 3 keer herhaald met een tussenpauze van 1 maand. Nadien is een herhalende behandeling om de 12 à 18 maanden voldoende om het weefstel gezond te houden. De meeste vrouwen voelen al een verbetering één week na de eerste behandeling.

Ha, nu weten we waarom de Mona Lisa zo geheimzinnig lacht! ;-) Trouwens, de MonaLisa Touch® is de enige gynaecologische laserbehandeling die wetenschappelijk onderbouwd is. De behandeling is volledig pijnvrij en helemaal veilig.

Lang leve onze vagina, want die bijzonder plek tussen onze dijen verdient de allerbeste verzorging!

* Meer weten? Check www.monalisatouch.be of kom naar Wifty’s Menopauze Feestje n°2 op woensdag 18 oktober, daar kunnen we extra vragen beantwoorden en delen we folders uit.

  • De MonaLisa Touch laserbehandeling kreeg de Europese CE-markering en werd goedgekeurd door de Amerikaanse FDA. Die stellen hoge eisen op vlak van veiligheid en controleren ook of het effect daadwerkelijk wordt bewezen in klinische studies met patiënten.