Nadia (53) verruilde België definitief voor Spanje. Dat was veel moeilijker dan ze dacht. Dus vroegen we haar om Wifty correspondent te zijn, daar vlakbij Málaga, zo blijft ze toch close met België. :-)

Mijn man verklaarde mij, nu bijna 3 jaar geleden, voor “gek” toen ik de zin uitsprak: ”Ik wil hier blijven”.

Met hier bedoel ik de streek van de Axarquia in Andalusië. In 2011 werden we al verliefd op de bruisende stad Málaga. Na onze trouwdag in Tarifa, het zuiderse puntje van Europa, maakten we een huwelijksreis in deze nog vrij onbekende streek.

Toen we reden langs glooiende heuvels en uitgestrekte azuurblauwe meren wist ik het zeker : IK BLIJF!

In eerste instantie was het plan om iets op lange termijn te huren, waar we zo veel mogelijk naartoe zouden gaan tijdens onze vakanties tot een chronische ziekte mij verplichtte om te stoppen met werken. Onze huwelijksreis leek meer op een aflevering van het programma “A Place in the Sun”. Na het bekijken van talrijke zeer moeilijk bereikbare huizen met vreselijke interieurs, vonden we een typisch huis vol karakter in de heuvels van de Axarquia, net op de grens waar de provincies Málaga en Granada elkaar ontmoeten. Het was een pracht van een huis, met een zeer grote tuin vol olijf – en palmbomen met een verkoelend zwembad.

Het eerste jaar verbleven we er 30 % van het jaar. Manlief had nog zakelijke verplichtingen die hem dwongen om de meeste tijd door te brengen in het grijze, natte en koude België. Mits hij ondertussen zijn huidige job van overal ter wereld kan uitoefenen, was de beslissing om hier permanent te blijven snel gemaakt. Alle dagen: zon, zee en strand!

Ons idyllisch plekje op de “campo” hebben we een tweetal maanden geruild voor onze eigen stek aan de kust met zicht op zee en de bergen. Wat wil een mens nog meer?

Op de dag dat we ons hebben uitgeschreven in België begon ik het emotioneel heel moeilijk te krijgen. Nu was het voor echt: ik vertrek! Deze “definitieve” stap was veel moeilijker dan ik dacht. Vanaf toen stelde ik me alle dagen de vraag: is dit wel de juiste beslissing? Wij hebben geen vaste stek meer in België en komen nu op vakantie in eigen land. Meestal zijn deze verblijven gekoppeld aan doktersbezoeken (mijn ziekte is beter te verdragen in het zonnige zuiden), familiefeesten, jobmeetings en vooral uitstapjes met vrienden. We logeren bij vrienden die hun huis voor ons open zetten, maar het thuiskomen is er niet meer bij. Je leeft in twee werelden.

Ondanks we hier al goed zijn ingeburgerd mis ik toch mijn vertrouwde Antwerpen, vooral de concerten en culturele uitstapjes en vooral de WIFTY-party, waar ik zo graag, al was het maar één keer, nog eens een danske zou willen placeren!

Sinds een paar weken gaat het een pak beter, en ja, het is hier goed vertoeven!

Nu jullie Wifty-ladies me wat hebben leren kennen mogen jullie vanaf nu mee genieten van “onze plek onder te zon” en het alledaagse leven in het zuiden van Spanje!

Adios y hasta luego…

Nadia