Het blijft opvallend hoeveel mails we krijgen van jonge vrouwen met: “Dankzij Wifty, dankzij jullie platform zie ik ernaar uit om 50 te worden. Laat maar komen! Ik wil ook in die AbFab 50 vibe zitten.”  Zo ook Nathalie (45).

1. Wat vind jij van ouder worden? 

Nathalie: “Tot zover vind ik het nog steeds fantastisch. Ik geniet van elke fase en de veranderingen die ouder worden met zich mee brengt. Wat ik op dit moment heerlijk vind is dat ik me fantastisch in mijn vel voel. Ik merk wel dat ik iets sneller nood heb aan rust waar ik vroeger echt een raket was, maar het raketten hoeft eigenlijk niet meer zo voor mij. Ik geniet nu meer van kwaliteit dan kwantiteit.

2. Wat is je recente status? Verliefd – verloofd – (not so) happy single? 

Ik heb het even aan mijn partner in crime gevraagd. Zijn antwoord: ’It’s complicated’, hahaha. We plakken er niet graag een label op. Inmiddels drie jaar loyaal aan mijn fwb met een golfbeweging aan ups en downs maar ik zie het vooral als een groeiproces samen. Ik zou het proces met niemand anders hebben willen doorlopen doch we hebben geen uitgesproken commitment of toekomstperspectieven. Het is een bewust proces in onthechting van concepten, aannames, verwachtingen etc. en het is soms erg uitdagend maar het voelt wel juist voor mijn groei als vrouw en als mens.

3. Wat is jouw geheim om gezond en gelukkig ouder te worden?

Stop nooit met leren en in je eigen groei te investeren. Volg een workshop of training, lees boeken over persoonlijke ontwikkeling, laat je coachen of mentoren, luister naar podcasts, kijk tutorials, …
Ik denk dat ik de afgelopen 15 jaar om en bij de €30.000 heb gespendeerd aan persoonlijke ontwikkeling. Ik zie dat echter als een investering in mezelf die ik absoluut waard ben. Daarmee heb ik een fundament voor mezelf gecreëerd wat niemand of niets me nog kan afnemen.
Zelfleiderschap in de zin van een sterke mindset, emotionele regulatie en het leren werken met je eigen energiesysteem, is voor mij de basis van alles. Daarmee maak je jezelf je meest waardevolle asset ;)

4. Welke wijze raad heb je voor jongere mensen?

Volg altijd je buikgevoel, zelfs als het tegen alles ingaat wat je denkt en wat iedereen zegt.
Ik heb zo vaak voor grote beslissingen gestaan waarbij mijn buikgevoel duidelijk een richting aangaf en mijn hoofd met rationele argumenten kwam waarom dat geen goede keuze was.
Ik heb daar bijna nooit naar geluisterd. Immers, elke keer dat ik mijn buik volgde, gebeurde er magie. En net dat maakt het leven wonderbaarlijk!

5. Wifty is…?

Een lifestyle platform voor rond de vijftigers and beyond, gecreëerd door twee enthousiaste vrouwen. Ik vind het alleszins super wat ze hiermee hebben gecreëerd voor fifty fabs. Weer een reden om te genieten van het ouder worden ;)

Live light!

 

Over de switch van Nathalie:
Nathalie startte haar loopbaan in de media & reclamewereld waar ze ervaring opdeed als o.a. copywriter, project manager, business development manager, PR-manager, webmaster en journalist. Voor het magazine Psychologies schreef ze vijf jaar lang de rubriek ‘Uitgetest’ waardoor ze tal van trainingen, workshops en seminaries rond persoonlijke ontwikkeling en coaching doorliep.

Na twee professionele coach trainingen, een transformationeel trainerprogramma en een yoga teacher diploma, maakte ze in 2014 de sprong naar haar eigen onderneming: The Lighthouse, een holistisch platform voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. The Lighthouse biedt vandaag o.a. een gecertificeerde professionele coachopleiding, een bewust ouderschapstraining, een Energy Boostcamp i.s.m. Saartje Vandendriessche

Free foto ©leentjeloveslight via Nathalie

Nathalie Willems omschrijft zichzelf als “Professional Pollinator – Rocket Launcher – Awareness Activist”
the-lighthouse.be  Via FB: followthelighthouse

 

Nathalie startte haar loopbaan in de media & reclamewereld waar ze ervaring opdeed als o.a. copywriter, project manager, business development manager, PR-manager, webmaster en journalist. Voor het magazine Psychologies schreef ze vijf jaar lang de rubriek ‘Uitgetest’ waardoor ze tal van trainingen, workshops en seminaries rond persoonlijke ontwikkeling en coaching doorliep. Na twee professionele coach trainingen, een transformationeel trainerprogramma en een yoga teacher diploma, maakte ze in 2014 de sprong naar haar eigen onderneming: The Lighthouse, een holistisch platform voor transformatie en persoonlijke ontwikkeling. The Lighthouse biedt vandaag o.a. een gecertificeerde professionele coachopleiding, een bewust ouderschapstraining, een Energy Boostcamp i.s.m. Saartje Vandendriessche en een retreat rond Vrouwelijk Leiderschap. In november lanceert The Lighthouse haar eerste Bewust Partnerschapstraject en in maart volgt Bright Fundamentals, een foundation training rond bewustwording en zelfleiderschap.