Ik kreeg het vorige week Spaans benauwd toen ik op de radio hoorde dat meer dan de helft van de 55-plussers niet overweg kan met internetbankieren. In de eerste plaats omdat ik zelf 55 plus ben en met mijn ogen dicht kan internetbankieren, in de tweede plaats omdat ik al aan mijn kleine teen voelde wat er ging volgen. 

Inderdaad, er werd een krasse oude dame opgevoerd die vertelde dat ze haar geld nog onder haar matras bewaarde. De beeldvorming was niet beter, op televisie en in de kranten zagen we tachtigers ter illustratie.

Correct, zij zijn 55 plus. Maar serieus, er moet toch dringend een nieuwe aanspreektitel komen voor die nieuwe groep vijftigers?!

Wifty vecht sinds april 2013 tegen de foute beeldvorming omtrent de nieuwe vijftigers. We vallen tussen de mazen; we zijn te jong om bij de senioren aan te sluiten en net te oud om bij de groep van middelbare leeftijd te horen.

Wat doe  je met die generatie disco freaks, rockers, punkers en new-wavers? Wij zijn allemaal 50 plus, en wees gerust, wij hebben het internetbankieren uitgevonden. En hoe!

Daarom eisen wij een nieuwe benaming voor alle mensen tussen 50 en 70 jaar:

WIFTIES voor vrouwen, MIFTIES voor mannen.

Women over fifty, men over fifty.

Vanaf 70, en ik wil niemand beledigen, kunnen we het dan over senioren hebben. Toch?

En liefste redacties, hou ons in de gaten als je op de hoogte wil blijven over het reilen en zeilen van Wifties en Mifties! 

Hoogachtend,

Wifty Hélène