Omi, oma, moeke,… en plots zit je in een gloednieuwe levensfase. Grootouder worden – of dat nu gebeurt op je 50, 55, 60 of ouder – doet ALTIJD iets met je.

Jonge omi Wally (58) mailde ons deze hele leuke foto die zoveel samenvat.

“Deze foto dateert van onze eerste familievakantie samen met kleine Olivia, ons eerste kleinkind toen 3 maanden oud.

Het was een heerlijke ontspannen vakantie en deze foto kwam dan ook heel spontaan tot stand op één van de vele namiddagen op ons zonovergoten terras.

Het was een begin van een hele reeks foto’s – we maken elk jaar min of meer hetzelfde beeld en sinds dit jaar met nog twee extra kleinzonen. Leuk voor nu en voor later.

Alle clichés kloppen!

Kleinkinderen hebben is iets heel speciaals en alle clichés errond kloppen ook, toch wat mij betreft.

Het “iemand graag zien” krijgt een heel andere dimensie. Opnieuw onvoorwaardelijke liefde voelen zoals destijds voor je eigen kinderen met nog een tikkeltje extra.

Alles moet wijken als de kleinkinderen op bezoek komen en als zo een ukje je huis inpalmt, doe je die dag letterlijk NIETS.

De speelsheid, puurheid en onschuld die je tijdens je eigen leven vaak kwijtspeelt, ontdek je opnieuw en dat is wonderbaarlijk.

Elke welzijnscoach predikt tegenwoordig “we moeten meer in het NU leven”.
Wel, kijk meer naar kleine kinderen, ze zijn meesters in mindfulness.

Dansen op liedjes van Bumba, regendruppels vangen met je tong, geitjes aaien op de kinderboerderij, ijsjes die sneller smelten dan je ze kan opeten, gras dat kriebelt aan je tenen….

PURE VERWONDERING dat leren ze ons.

HEERLIJK IS DAT.”

PS: het is duidelijk dat het beeld van ‘versleten grootouders’ ook totaal niet meer klopt en aan een refresh toe is. De nieuwe grootouders zijn sexy, ambitieus, energiek en nog ongelooflijk actief. Kleinkinderen veroveren heel zeker een soft spot in hun leven maar de ‘nieuwe’ grootouders blijven alive & kicking. Zo’n dynamiek kan alleen maar ten goede komen aan de ontwikkeling en belevingswereld van klein(e)kinderen. Dat heet dan een win-win.

 

omi oma worden Wally