Oops, Herman Brusselmans did it again! Oudere mannen met jongere vrouwen, veel jongere vrouwen dan. We zijn het al gewoon dat Herman liever voor bloedjong gaat. Bestaat er een regel voor het leeftijdsverschil tussen ‘oude snoepers’ en jonge blaadjes? Ja, die bestaat. Een soort van.

Over oudere mannen en jongere vrouwen. In HUMO vertelde Lena, de 27-jarige vriendin van Herman Brusselmans (61): ‘Ik vind vrijen met Herman tien keer opwindender dan met iemand van mijn leeftijd. Net door die erectiepilletjes presteert hij veel beter.’

En van de week konden we het nieuws lezen dat de 73-jarige Amerikaanse zanger Don McLean (Bye, bye, miss American Pie!) een relatie heeft met het 24-jarige lingeriemodel Paris Dylan. Over Don zei ze: ‘Hij is de liefde van mijn leven, mijn alles.’

Kersverse goud-van-oud-setjes

Ook Leonardo Dicaprio (43) zoekt het lager op in leeftijd. En de jongedame in kwestie is weer een fotomodel. Hij krijgt er dit keer een interessante schoonfamilie bij. Het 20-jarige model Camila Morrone is namelijk de dochter van Lucila Solá, de vriendin van Al Pacino. Liefde voor oudere acteurs zit duidelijk in de familie. Camila’s moeder is 38 terwijl Pacino 77 lentes oud is.

Met al die kersverse goud-van-oud-setjes in het achterhoofd vroegen we ons af er ook een vuistregel bestaat voor het leeftijdsverschil tussen geliefden. Voor het antwoord daarop moeten we terug naar het begin van de vorige eeuw, naar het jaar 1901. Toen schreef de Franse schrijver en journalist Max O’Rell (een pseudoniem van Fransman Leon Paul Blouet) het boek Her Royal Highness Woman and his Majesty Cupid. Blouet woonde in New York, samen met een veel jongere Broadway-actrice, en had als specialiteit causerieën houden over de liefde, vrouwen en het huwelijk.

Een relatie die niet klopt qua leeftijd

In het bovengenoemde boek van O’Rell kwam de volgende passage voor: ‘Mannen zouden met vrouwen moeten daten die de helft van hun leeftijd zijn plus het cijfer zeven.’ Volgens de schrijver had hij proefondervindelijk vastgesteld dat dit verschil in leeftijd tot de beste, lees: meest hechte resultaten zou leiden. In het salonfähige New York resoneerden de woorden van de populaire causeur nog lang na en namen mannen en vrouwen een voorbeeld aan deze ‘wijze’ woorden.

Als we als Mannenzaken naar onze eigen situaties kijken, hebben we volgens de wet van O’Rell beiden een relatie die qua leeftijdsverschil niet klopt. Schouten is 63 en zou dus een vrouw van (63 : 2 + 7 =) 38 jaar en zes maanden lief moeten hebben. En voor Boskamp, die a.s. maandag 62 wordt, zou dat een vrouw van (62 : 2 + 7 =) 37 jaar moeten zijn. Het is nooit netjes om het over leeftijden van vrouwen te hebben, maar laten we zeggen dat Schouten’s Grote Liefde en Boskamp’s Allerheerlijkste ietsje rijper zijn.

Twee resonante zielen

Gelukkig is het zoals relatie-expert Suzan Winters het verwoordt, nadat haar de vuistregel van O’Rell was voorgelegd: ‘Het klinkt allemaal heel wetenschappelijk, maar de waarheid is dat twee resonante zielen elkaar altijd zullen vinden, ongeacht hun leeftijd.’
Zullen we het daar maar op houden?

p.s. De foto van Herman Brusselmans en zijn Lena, die dit verhaal illustreert, is van fotograaf Johan Jacobs in opdracht van de Belgische krant De Morgen. Lees hier het verhaal waar de foto bij staat.

Met dank aan Mick Boskamp van Mannenzaken.news

Free Photo: by freestocks @ Unsplash