Reset. Stel dat je een paar keer in je leven op de RESET-knop kan duwen, hoe zalig of spannend zou dat zijn.  Iedereen herkent het ‘…had ik maar…’ gevoel.

Reset in de job, relatie, familie, verhuizen naar het buitenland,… er zijn zo van die tweesprongen in het leven waarbij je heel veel later denkt: “Had ik toen maar die andere kant gekozen.”

Stel je voor dat je de andere kant uit was gegaan of dat je de signalen van die ene man had herkend of toen toch naar het buitenland was getrokken… Zoveel keuzes die je tegenkomt.

Stel je voor dat je een paar keer op de RESET-knop kan drukken… wow.

Bij het ouder worden zien we steeds scherper die punten van no-return. Het best is om je niet stuk te piekeren hierop want je kan er toch niets aan doen. Het verleden is wat het is en dan kun je je maar beter bezig houden met wat je NU kan aanpakken. Zoveelmogelijk leven in het NU. Dat is het besluit, het énige besluit dat je kan trekken.

Mensen die steeds opnieuw zaken oprakelen uit het verleden raken verbitterd. We kennen allemaal wel iemand die maar blijft hangen aan dezelfde haak.

Je kan er toch niets meer aan doen, LOSLATEN. Steek je kostbare energie in personen en zaken die er wel toe doen.

Wil je je dagelijkse leven resetten?

Stop dan om alles op automatische piloot te doen. Misschien zit je te diep in de dagelijkse routines.  Probeer eens iets nieuws en liefst zo vaak mogelijk.

Neem eens een andere straat naar je werk of winkel, ga eens koffie drinken op je eentje in plaats van (alweer) te stofzuigen, probeer een nieuw gerecht uit, spreek onbekenden aan die naast je zitten op het terras,… Je zou versteld staan wie je allemaal tegenkomt. In ieder mens zitten verhalen. Boeidend. Niet te lang nadenken maar doen.

Met frisse blik vooruit:

  1. Laat het verleden los. Het is wat het is en er is niets meer aan te veranderen.
  2. Leef in het NU
  3. Wees dankbaar! We hebben te vaak de neiging om heel snel te gaan oordelen en veroordelen. Kritiek geven vanuit een negatieve houding creëert snel een lelijke grimas op het gezicht. Draai de zaken om en geef feedback vanuit een positieve attitude, dat voelt meteen leuker aan. Je gaat ook ànders kijken. De energie die je dan krijgt, voelt gewoon beter aan.

Free Photo (background) by Khai Sze Ong @ Unsplash