stoel_new-1

Ik stap gisteren de wachtzaal binnen bij dokter Anne Fierlafijn, afspraak voor een menopauze check up. Over de menopauze praten doe je nu eenmaal met een vrouw. Liefst een vrouw van 50+, die weet waar de vapeur-klepel hangt, hahaha. Daar kan écht geen mannelijke dokter tegenop!

Bij het raam zit een jonge vrouw, ze vraagt me of ze zich ergens moet aanmelden? Het is haar eerste keer bij dokter Anne.

“Hoeft niet, de dokter komt je halen” lach ik haar toe.

De jonge vrouw heeft een folder over glutenvrij eten op haar schoot liggen.

“Heb je ook last van gluten?” vervolg ik het gesprek.

“Ja, ik moet heel erg letten op wat ik eet, ik heb al twee keer kanker gehad en kan niet alles verdragen.

“Dat meen je niet!” … Weer die verdomde kanker – flitst het door mijn hoofd. Na het overlijden van fotograaf Roger Dyckmans en het bericht over Chess mag het wel even stoppen. Ik kan er niet meer tegen! …

Maar dat is onzin natuurlijk, kanker houdt geen rekening met gevoelens.

“Hoe oud ben je? En welke kanker?” vraag ik haar.

“Ik ben 30 jaar en kreeg de eerste keer leukemie toen ik 15 was. Rond mijn 24ste ben ik hervallen.”

“Wow mijn god, dat is heavy!”

“Ja heel heavy.” zegt ze “De behandeling was verschrikkelijk zwaar en ik kwam in een vervroegde menopauze…”

“Oooh lieve schat, dat je dat als jong meisje moet meemaken! En hoe gaat het nu met jou? Je ziet er goed uit en je bent zo mooi!”

Ze lacht en dokter Anne komt de wachtzaal binnen. Ik geef de jonge vrouw een dikke kus en een warme knuffel en wens haar alle geluk van de wereld.

“En check straks even Wifty.be fluister ik “Als we iets voor je kunnen doen, met véél plezier!”

Vanmorgen kreeg ik dit hartverwarmende mailtje van haar. Wat een positieve vrouw. Respect Stefanie!

Hoi Hélène

Na onze korte ontmoeting gisteren in de wachtzaal bij dokter Fierlafijn wou ik je toch iets sturen. Ik vond je reactie op mijn verhaal echt hartverwarmend, dat pakte mij echt enorm.

Toen ik thuiskwam heb ik onmiddellijk je blog opgezocht op internet. Wat een leuk initiatief! Zeer inspirerend vind ik! De manier hoe jullie het aanpakken, met een vleugje humor, geweldig!

Ook al ben ik nog maar 30, aangezien ik ook ervaring heb met de menopauze ga ik jullie blog zeker volgen. Heb jullie facebookpagina al geliked.

Het Wifty brood ziet er trouwens ook wel kei lekker uit, moet ik eens proberen!

Moesten jullie ooit eens iemand zoeken voor een getuigenis of iets anders, ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen!!

Over mijn ziekte heb ik ook een boek geschreven, dat is enkel in eigen beheer uitgekomen en vooral aan familie, vrienden, kennissen verkocht. Wou een beeld schetsen over hoe het is om twee keer leukemie te hebben, maar vooral over hoe de behandeling mijn leven drastisch heeft veranderd. Zoals je zelf zei, aan de buitenkant merk je niets meer maar in mijn lijf is het dikwijls nog ‘oorlog’..

Heb ook in het Nederlands tijdschrift ‘Gezond nu’ gestaan met mijn verhaal en de impact ervan op mijn leven, met een retro fotoshoot erbij. Was geweldig om te doen!!!

En paar jaar geleden ben ik ook een keer fotomodel geweest voor de zomercollectie van het Antwerps modemerk Who’s that Girl. Dat was kicken!

Dus zoals je ziet, blijf ik toch op zoek naar nieuwe ervaringen die haalbaar zijn in mijn leven nu…

Ik wil jou en je blog collega Ann nog veel succes wensen en wie weet tot later!!

Groetjes

Stefanie

helene@wifty.be