“Een volgende date is gemaakt. Hij is slechts een paar jaar ouder (check), woont 8 km verder (check) en heeft een universitaire opleiding (check).”

Anne (56) is onze single-Wifty die als een heuse Sherlock Holmes de verste hoeken in Datingland onderzoekt.
Haar advies én dat van relatiedeskundigen? Blijven volhouden onder het motto ‘één zwaluw maakt de lente niet’ en zeker niet te ontgoocheld zijn bij tegenvallers. Op die manier leer je snel dates te doorgronden en ontdek je ook heel veel over jezelf.

Anne’s profiel: Vrouw van 56, donkerblond, universitaire opleiding, maatje 36 zoekt betrouwbare, eerlijke man, liefst groter dan 1m76 (mijn lengte op hakken). Liefst en bij voorkeur uit de omgeving.

Een kans voor een allereerste indruk.

Na wat heen en weer mailen, geeft hij mij zijn thuisadres. Dat is zeker voor een eerste keer een NO GO. We spreken af op een leuk terrasje in de buurt. Als ik arriveer, zit mijn date al netjes met een “cuba libre” aan tafel.

Ondanks zijn leeftijd draagt hij lederen armbandjes en beweert hij een echte rebel te zijn – wat dat ook moge betekenen op 58. Daarna word ik onderworpen aan een kruisverhoor: of ik spiritueel ben, passievol, enzovoort. Dan krijg ik een overzicht van al zijn voorbije relaties.

Het ergste komt: mijn date heeft geen geld bij en het café neemt geen kaart aan. Hij gaat even “pinnen” en ik zie hem vertrekken op teenslippers…

Nu ben ik ook geen fan van George Clooney types maar teenslippers op een eerste date!? Je hebt maar een keer de kans voor een eerste indruk. Mijnheer komt terug, we praten verder en ik neem afscheid.

Fysiek en ook emotioneel was er wat mij betreft echt géén klik. De dag erna krijg ik een sms dat hij het fantastisch vond, dat ik een man nodig heb die mij weet te waarderen en dat hij mij graag naar een hoger niveau wil tillen !!??

Nu moet je weten dat ik een internationale carrière in een mannenwereld achter de rug heb en ik antwoord hem dat ik geen match zie en dat zijn bericht enigszins denigrerend is. Ik krijg 10 minuten later een reactie inclusief een latijnse uitleg over verkeerde interpretaties en dat de onschuld vaststaat tot…

Drie dagen later krijg ik een bizarre sms. Wat ik eigenlijk in hem zie want hij is met zijn nieuwe vriendin op weekend geweest (?).  Had hij die dan blijkbaar in de pipeline zitten?

Vrienden misschien, reageer ik. Gewoon deleten, denk ik.

Daarna volgen nog talrijke sms’en van wat hij in de vakantie allemaal met zijn vriendin gaat doen…

Ik reageer niet meer.

NEXT!

Free Foto: : Laula the toller @ Unsplash