Een blik op de keuken van Sergio @ The Jane van op het balkon van The Upper Room Bar

 

Goh, hoe Wifty kan je zijn!  Ann en ik hadden zonder dat we dat van elkaar wisten op dezelfde dag en hetzelfde uur gereserveerd bij The Jane.

Ann zat downstairs in het restaurant op enkele meters van chef Sergio Herman. Ik zat upstairs op het grote balkon van de kapel aan de grote toog van The Upper Room Bar en had zo een perfecte inkijk in de keuken van Sergio. En in het bord van Ann, hahaha! Veel tijd om naar beneden te kijken had ik niet want voor mijn neus speelde zich mooie en vooral lekkere taferelen af.

Bij The Upper Room Bar kan je terecht voor kleinere gerechten en cocktails. Ideaal voor lunch dus. Ik lijst even op waar we van genoten hebben:

Hans koos een cocktail selder, granny smith, bergamot en ik genoot van een cocktail rode biet, bloedsinaassappel, cedarhout. Dat zag er niet alleen spectaculair uit – mijn cocktail stond zelfs in brand – maar smaakte ook spectaculair. Vergezeld van een Charcuterie Maison die natuurlijk niet zomaar een charcuterie maison was.

Flower Power in je bord!

  • – Kamut, aubergine, harissa, rose
  • – Salade Groenten ‘Hof Welgelegen’, gelakt buikspek, anchoviscreme, zuurdesem
  • – Boekweitnoodles, inktvis, shiso, yuzu, krab

En als hoofdgerecht: Stoverij Iberico varken, aardappelgnocchi, bierjus

Afronden deden we met een zalig chocolade, framboos, pecan en bloedsinaasappel dessert.

What can I say? Dat het godverdomme lekker was! We kregen kunstwerkjes voorgeschoteld met een verzameling ongekende smaken en parfums. ‘Smaakbommen’ zegt men wel eens als het over de gerechten van Sergio Herman gaat. Hallelujah, het is inderdaad straf hoe creatief, ingenieus én puur hij met eten bezig is en hoe een reeks van verschillende lekkere smaken zich traag in je mond openbaren. Sorry, mijn woordenschat is aangepast aan de kapel! ;-)

Ik heb in slow motion gegeten want zoveel lekkers wil je niet té vlug doorslikken. Chocalade én de smaak van rozen én bloedappelsienen met pecannoten? Delicious! 

Dampkap versiert met mooie tattoo’s van Harai Tattoo Gent.

En ook mijn creatieve honger werd gestild. Ik kon niet genoeg krijgen van de prachtige gebrandschilderde glasramen door Studio Job. Het creatieve duo ontwierp een eigentijdse vertaling van de oude glas-in-lood ramen. Ik zag pinguins, schedels, gasmaskers, bijtjes, baby’s, duivels… en neen, ik had niet te veel gedronken.

Food for creative minds, al mijn zintuigen werden verwend. Mmmmm, nog van dat!

Check it out! En laat ons weten hoe jullie ervaringen waren! Op tijd reserveren want voor The Jane moet je 3 maanden wachten, voor The Upper Room 1 maand. Go, go, go!

The Jane & The Upper Room bar – Paradeplein 1 – 2018 Antwerpen – reserveren via www.thejane.be
 
Glasramen ontworpen door Studio Job