VEERLE (57): “Ik ben sinds 2019 weduwe, mijn leven en vooral ‘gelukkig zijn’ heeft sindsdien een andere betekenis. Ik leerde mijn man kennen op de hogeschool, sindsdien waren we een koppel, we zouden 34 jaar samen geweest zijn en 30 jaar getrouwd. Hij was een gezonde man, maar moest toch een operatie ondergaan, er is tijdens die operatie iets misgegaan, we zullen nooit weten wat. We hebben geen echt afscheid van mekaar kunnen nemen.
Er volgde een heavy jaar. Stilletjes aan zijn we doorgegaan met leven, rustig aan… Het is nu de 5de lente zonder hem, mijn enorme veerkracht is mijn kracht. We hebben samen twee zonen, ze wonen niet meer thuis. Ik weet beter dan ooit wat ik wil, en vooral wat ik niet wil. Ik weet wat ik waard ben, ik heb geen goedkeuring nodig van anderen. Je wordt ook milder, en maakt je minder druk over dingen waar je toch niets kan aan veranderen. Dat er mensen waarvan je hield, of die je dierbaar waren wegvallen vind ik het moeilijkst aan ouder worden.
Het geheim om gezond en gelukkig ouder te worden is om niet verbitterd te raken, het positieve blijven zien. Ook regelmatig wat sporten en gezond eten dragen bij natuurlijk. Al mag er ook eens gezondigd worden hè, een lekker glaasje wijn kan ik wel appreciëren, een gezellig etentje met vrienden, een lekker pakje friet…. Je omringen met de mensen waar je van houdt, die om je geven, en mijn twee zonen waar ik een hele warme intense band mee heb. Die maken mij gelukkig. Soms eens gek doen, niet altijd té serieus. En dankbaar zijn voor het geluk dat ik gekend heb met mijn man. Een open mind hebben, en nieuwe dingen uitproberen, geen enge tunnelvisie.
Sinds het overlijden van mijn man heb ik mijn dromen moeten bijstellen. Ik droomde ervan om samen met hem oud te worden. Nu verlang ik dat mijn zonen samen met hun vriendin gezond en gelukkig mogen zijn, zoals ik met hun papa, en dat we samen nog veel mooie momenten mogen beleven. Ik hoop nog nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe vriendschappen, nog reisjes te kunnen maken, gezond te blijven. En misschien droom ik toch ook een klein beetje om opnieuw een soulmate te vinden?” 

Foto eigendom van Veerle, gepubliceerd met haar toestemming.