Als we het in deze tijden van #metoo over versieren hebben, dan moeten mannen voorzichtig zijn. 

Journalist Mick geeft op Mannenzaken. news zijn ideeën over romantiek en versieren prijs. Op basis van zijn ervaringen uiteraard. Vermits wij vinden dat er nooit genoeg romantiek in het leven kan zijn,  citeren we graag uit zijn artikel. En delen maar ;-)

We onthouden:

MICK: “Geen van de ONS (one night stands) of snelle veroveringen heeft ooit tot een duurzame relatie geleid. Denk niet dat ik er af en toe geen goed gevoel over had. Ooit ben ik op de eerste avond naar bed geweest met een vrouw, waarvan ik de momenten daarvoor, tijdens en daarna bij elkaar optelde en tot de conclusie kwam dat ik me buitengewoon fijn bij haar voelde en dat er misschien wel een plekje vacant was in mijn hart. Ik hoorde nooit meer wat van haar. Ook niet nadat ik haar voicemail een aantal keren had ingesproken. Toen ik hier met een vriend over sprak, zei hij: “Het is logisch dat die vrouw niets meer met je te maken wil hebben.”

“Logisch?” zei ik. “Hoor je wel wat je zegt? We hebben een geweldige avond, een geweldige nacht en een geweldige ochtend gehad. Wat is er logisch aan dat ik gedumpt word?”

En toen sprak hij de woorden die de basisformule voor het krijgen van een droomvrouw zouden vormen. Hij zei: “Je hebt geen moeite voor haar gedaan.”

Vrouwen willen dat je bewijst dat je ze graag wilt (*). Misschien nu wel meer dan ooit.
(*de Wifty-redactie vult verder aan: vrouwen willen voelen dat je ze graag ziet…)

Het allerbelangrijkste is… geduld hebben.

Je neemt de tijd om te laten zien dat je betrouwbaar, eerlijk en een goed mens bent en dat je nobele kwaliteiten bezit. Samengevat ga je bewijzen dat je haar wilt als een individu en niet als eenonenightstand. De meeste vrouwen die een relatie wensen, willen weten of je ze niet alleen maar leuk vindt omdat ze zulke interessante attributen hebben.

De fout die veel mannen vervolgens maken, is vriendjes willen worden met vrouwen. Vriendjes worden met vrouwen is heel belangrijk, maar dan wel als er heerlijke seks in het spel is. Als je nog nooit met haar hebt gevreeën, dan is het heel gevaarlijk om vriendjes met haar te worden. Natuurlijk is het heerlijk als je lacht met elkaar. Bij een vrouw die je kunt laten lachen, scoor je heel veel punten. En natuurlijk is het fijn dat je je goed voelt bij elkaar. Maar als je een relatie wilt die geen platonische relatie is, dan heb je een belangrijk element nodig. Romantiek.

Wat is een romantische situatie?

Een romantische situatie haalt een vrouw uit haar dagelijkse leven en plaatst haar in een speciale wereld, waar tijd niet bestaat. Als je romantische situaties wilt scheppen, dan heb je fantasie nodig. Die vriend van me die zo treffend wist te vertellen waarom de vrouw die ik tijdens de eerste avond bovenop me liet zitten, na het ontbijt van de aardbodem verdween, heeft fantasie voor drie. En daarbij is hij zo romantisch dat hij Gone With The Wind standaard op zijn mobieltje en iPad heeft staat. Laatst was zijn bad stuk. “We konden dus niet meer lekker samen in bad. Ik had nog een paar van die Kneipp-tabletten liggen voor in een voetbad. Ik heb toen tegen haar gezegd dat ze even niet in de keuken mocht komen. Vervolgens heb ik met chloor het aanrecht en de gootsteen schoon gemaakt. Daarna heb ik allemaal kaarsjes in de keuken gezet, ik heb klassieke pianomuziek opgezet. En toen heb ik twee handdoeken opgevouwen tot kussentjes en hebben we samen, naakt op het aanrecht zittende, een voetbad genomen.”

Vijf standaardregels

Hier volgen een aantal standaardregels voor versieren of hofmakerij in een vroeg stadium. Ze komen uit een boek uit 2009 (ik zeg het er maar even bij), toepasselijk getiteld How to succeed with women.

  1. Raak haar tenminste vijf keer aan. Knijp haar heel zachtjes in haar arm of raak haar hand aan als je vraagt wat ze wil drinken. Ze raakt dan alvast gewend aan je aanrakingen die straks intiemer worden.
  2. Kijk haar ‘te lang’ in de ogen. Het laat zien dat je niet bang bent en dat je alleen maar oog voor haar hebt en voor niemand anders.
  3. Maak snelle beslissingen. Aarzel niet bij bestellingen, kom in actie als de ober te lang op zich laat wachten. Een zekere mate van besluitvaardigheid is attractief.
  4. Geef haar een aantal complimenten. Maar wel de juiste complimenten. Zeggen dat ‘haar borsten geweldig uitkomen in haar blouse en dat je er met moeite vanaf kunt blijven’ is absoluut een compliment, maar het is tevens ook einde oefening.
  5. Stel een romantische vraag. Vraag bijvoorbeeld: “Wat is het meest romantische dat je ooit hebt meegemaakt?” Je laat zien dat romantiek hoog op je agenda staat en tegelijkertijd kom je erachter wat ze onder romantisch verstaat.

Fluitje van een cent

Er staan nog veel meer voorbeelden in het boek, maar bovengenoemde heb ik in de loop der tijd uitgeprobeerd en ik moet zeggen: met veel succes. Ik moet ook eerlijkheidshalve bekennen dat ik ze al uitprobeerde voordat het boek op de markt verscheen. Net als bij het aannemen van haar jas, een deur voor haar openhouden en een stoel voor haar weg- en aan schuiven, denk ik niet teveel na over wat ik doe. Als mensen me een slijmbal noemen, zeg ik dat ik van een bouwjaar ben waarin hofmakerij nog onderdeel van je bestaan was. Een tijd waarin het niet over ghosting, maar over romantiek, fantasie & geduld ging. Dat klinkt misschien minder spannend dan sex, drugs & rock ‘n’ roll, maar dat is slechts schijn.

Als je samen op je eerste date bent en je vangt haar blik waarin te lezen valt dat ze diep in haar hart verdomd veel zin in je heeft, dan is dat een moment waarop je voelt dat er even geen zwaartekracht is.

Toegegeven, het is wat arbeidsintensief allemaal, maar geloof me: het loont. Misschien kan ik het mooi illustreren aan de hand van het volgende voorbeeld.

*De foto bij dit stuk is een bewerking van Gustav’s Klimt’s De Kus. Let op het hoofd van de vrouw. Dat is het hoofd van mijn lief. Dit is één van de afbeeldingen die ik haar appte en die onderdeel was van mijn hofmakerij.”

@Mick Boskamp – de volledige tekst vind je op HIER op  Mannenzaken.news