Wifty Guest Jeannine wordt vandaag 80. En hoe! Haar geheim? Een positieve kijk, veel lachen, zingen en schrijven, Lust for Life, heel graag zien, gul zijn met alles én kilo’s zwarte chocolade. Volg haar bijzondere kijk op de dingen des levens.

Al en nog maar 80.

Lipjes rood, nageltjes gelakt en ik kan gaan feesten.

Net zoals elke dag, blij. Blij met het leven van elke dag. 

Ik kijk in de spiegel. Op een 80 jarig gezicht staat zoveel te lezen; lachen, huilen, dromen, liefde, verlangen… Kijk maar, dan zie je mijn zin in het leven. 

Ja, met 80 ga je elke dag een stapje achteruit en toch probeer ik dan snel 2 stappen vooruit te doen. Nog steeds op elegante hoge hakken. Dat houdt mijn levenswandel pittig. En de zorg voor al wat me omringt en bij mijn leven hoort, houdt me goed en mooi. 

Zelfzeker en fel stap ik door het leven, ik ga voor alles voluit. Fier op mijn kinderen en kleinkinderen, fier op mijn tribe. Met voor iedereen een lach en een zoen, want ik ben een gever. Maar ik krijg er zoveel voor terug! 

80 jaar is ook, elke morgen blij wakker worden, met alles wat nog wél is, met alles wat juist zit. Blij om te zien en te voelen dat ik nog dezelfde vrouw ben van altijd. 

Ontwaken met muziek in mijn hoofd, van ’s morgens vroeg zing ik. Gezond en wel, met als enige zorg, hoe lang nog?

Dat reistasje dat klaarstaat met een mooi slaapkleedje, mooi ondergoed, mooie pantoffeltjes, mooi zeepje, voor het geval er iets misgaat. En altijd, altijd aan mijn overleden man, mijn grote liefde denken.

Tijdens het wandelen langs de zee en in het bos heb ik altijd tranende oogjes, alsof ik over alles ontroerd ben. En dat is ook zo. Hoe ouder ik word hoe mooier en dierbaarder alles wordt. 

Want geloof me, het leven is geweldig. Je keuzes, de mensen rondom jou, je gedachten, je kijk op alles… je maakt het zelf.

En er is nog zoveel om voor te leven, dat ik nog wil zien, nog wil voelen, wil doen…

Maar eerst uitbundig feesten!

Cheers,

Jeannine