Waarom zijn vrouwen van 50plus toch zo oneindig sexy? De 50plus vrouw heeft alleen maar plussen. Mick Boskamp van Mannenzaken.news doet een poging om dit vaststaande gegeven niet voor lief te nemen, maar te analyseren.

Soms, als we ’s avonds op de bank naar een serie op Netflix kijken en ze heeft haar voeten op mijn schoot gelegd voor een binge-sessie strelen, gaat de aflevering compleet aan me voorbij. Dan kan ik alleen maar naar haar kijken. Af en toe draait ze zich naar me toe met een gezicht van: ‘Wat zie je dan?’ Niet in de zin van ‘Wat zie je in mij?’ Want dat weet ze inmiddels wel. Maar wat ik op dat moment écht zie. Oh boy, ik zie van alles. En alles is even fijn.

‘Een vrouw die haar lichaam verzorgt en bezit, haar lichaam als tempel beschouwt, is gewoon verdomde opwindend’

Ze is van 1966. Een bouwjaar waar je u tegen zegt. In datzelfde jaar zagen Pet Sounds van The Beach Boys, de meest onderschatte productie van The Beatles, Revolver, en Freak Out! van The Mothers Of Invention het levenslicht; drie elpees die toch zeker in mijn top 25 staan van beste albums ooit. Ze is een schoolvoorbeeld of beter gezegd: schoonvoorbeeld van de nieuwe vijftigplus vrouw met louter pluspunten.

Kijk maar hoe ze bewegen

Zoals de manier waarop ze met hun lichaam omgaan. Alsof het hun tempel is. Een vrouw die haar lichaam verzorgt en bezit, en uit onderzoek is bewezen dat vijftigplus vrouwen nét dat beetje extra zorg aan hun lijf besteden, is gewoon verdomde opwindend. Het maakt niet meer uit hoe haar lichaam eruitziet, het is haar lichaam en dat zullen we weten ook. Kijk maar hoe ze bewegen. Niet alleen in bed, maar overal waar ze gaan, laten ze met hun verschijning een gracieuze handtekening achter.

Alleen maar aantrekkelijker

Heb je ook weleens op het stemgeluid van een vrouw van boven de vijftig gelet? Een vrouwelijke stem wordt alleen maar aantrekkelijker naarmate ze ouder wordt. Ze heeft controle gekregen over de toon, de buiging en de kleuren van haar stemgeluid. Soms vind ik het heerlijk om naar bed te gaan met haar en de lichten uit te laten. Niet omdat ik haar zalige lichaam niet wil zien, integendeel, maar omdat ik opgewonden raak van haar stemgeluid, waar nog iets van een meisje in zit, maar wel van een meisje dat begrijpt hoe ze je gek kan maken.

Hun stijl staat boven de trends

Maar een stem is stuurloos zonder de geest. Als we het over de 50plus vrouw hebben, hebben we het niet over een oudere geest, maar over een verfijnde geest. Een geest met bagage, gevuld met ervaring en jarenlange observaties. En dan komen we bij de ogen en de mond, want die stralen die ervaring en verhalen uit en zijn ernaar gevormd.

Natuurlijk bestaat er nog steeds iets als een natuurlijk toevluchtsoord van de oudere vrouw. En dat is haar stijl. Ongetwijfeld zijn veel van de prachtig geklede vrouwen op deze planeet ouder dan 50. Ze begrijpen wat voor hen werkt en wat niet. Hun stijl is uniek en staat vaak boven of buiten de trends. En dat is gewoon razend sexy. Zelfbewustzijn is sexy.

Haar kijk op het leven

Maar misschien wel mijn favoriete element aan mijn plussende lief is haar geweldige lach. De manier waarop een vrouw lacht, hoe gemakkelijk en hoe vaak, verraadt dat ze zich voor je opent. Een vroege Engelse kerkvader zei ooit: “Lachen lijkt geen zonde te zijn, maar het leidt tot zonde.”

Komen we op de belangrijkste eigenschap die mijn 50meer lief sexy maakt, en dat is haar kijk op het leven. Als ze lacht, zoals alleen zij kan lachen, voluit, aanstekelijk, voel je dat ze grote vreugde uit het leven haalt, dat ze het vermogen heeft om pijn en verdriet te overstijgen en dat ze nog steeds plezier beleeft aan het simpele feit van haar bestaan. En is dat niet het meest aantrekkelijke element van een mens – het vermogen om vreugde te voelen en uit te drukken? In mijn optiek maakt juist dat de vrouw van boven de vijftig oneindig sexy.

p.s. Neem eens een kijkje op de Instagram-pagina van Mannenzaken.news. Een ode aan de 50plus vrouw met louter plussen.