〈 WIFTY BACK TO THE FUTURE 〉 Wat heeft 2020 jou geleerd? En wat heeft 2021 voor jou in petto? Dat vroegen we ook aan WILLIAM SWEETLOVE, post-moderne kunstenaar, schilder, beeldhouwer en assemblagist.
 

WILLIAM over 2020: Ik leer eigenlijk nooit iets dat oninteressant is. Het is een jaar dat mij op ander containerschip heeft gezet. We leveren overal en we krijgen van overal. Het begrip tijd is in omvang een andere vorm gaan aannemen. Ik schrijf nu een zin in 12 seconden. Terwijl  ik schrijf moeten mijn spinsels nadenken en de beweging van het tikken controleren, de letters tikken en geen fouten maken. Ik zie wat ik schrijf, ik lees wat ik schrijf. Als ik al die activiteiten in een volume moet stoppen dan heb ik 1 m³ voor 1 sec.. Als ik 12 seconden voorstel dan is dat een volume van 4×3 m³=12m³. Als ik 8 uur werk dan heb ik 28.800 m³ gewerkt dat is de hele boot vol met containers.

Niet alle mensen hebben zo’n groot volume… en daar gaan we dan. Onderzoek maar hoeveel volume je waard bent per uur. Ik heb sinds maart enkel gewerkt… Corona betekent geen Parijs, geen Zweden, geen Nederland, geen Duitsland,  geen winkel, geen restaurant, geen vrienden. 2020 is een speciaal volume jaar geworden zonder veel plezier (wat is plezier en heeft dat ook volume?). Ik heb in een cocon gezeten  en ben zeer creatief geweest. Mijn mooiste project wordt de ‘Chocolate pinguin with petbottle’. Een project ism.  Stephan De Strooper, hiermee gaan we de cacaoboeren en hun kinderen steunen. Alles in het project is 100% eco. Alle partners in het project hebben erover gewaakt dat  het project clean is. Food for the brains.
 

WILLIAM over 2021:

Wat brengt 2021? I dont care… Mijn retrospectieve in Musée Matisse in Le Chateau Cambresis, als Corona het weer niet zal laten uitstellen. Ja, helaas in het buitenland. Er zijn een paar andere buitenlandse musea die deze retro willen overnemen.

We zullen verstandig zijn en het komt goed. Als de politiek weer niet blundert hoop ik mijn vaccin zo snel mogelijk te krijgen.  Toujours en retard.
Vive les CURATEURS!” 💋