“Wie zijn nu eigenlijk die Wifties?” krijgen we vaak te horen. Wel, in onze nieuwe We Are Wifty campagne zie je vijftien 50+ vrouwen die met veel plezier voor de camera van fotograaf Evert Thiry poseerden. Ze zijn fan van WIFTY én van het leven na 50 en ze stellen zich met veel plezier voor. Hier zijn Michèle en Sabine:

SABINE (54) rechts op de foto: “Mijn belangrijkste bezigheden: rebels blijven en genieten van elke dag met mooie mensen rond mij. Ik word instant blij door jullie WIFTY bestaan, ik ben heel dankbaar dat ik daar ook deel vanuit te maken. Super! Het leukste aan 50+ zijn is dat het aanvoelt als 40+ ;-) … De komende jaren wil ik graag leren zeilen en mijn eigen creatie potten, schalen, enz… bakken. De wereld moet weten dat er goed uit zien niet STOPT na 50! Integendeel, alles valt beter in zijn plooi. I’m WIFTY and I’m PROUD…”

MICHELE (54): “Momenteel zet ik mij in om maatschappelijke aandacht en aanvaarding voor Alopecia (haaruitval) te verhogen. ik ben zelf kaal geworden op 12 jarige leeftijd en dat is mijn levenstragedie geweest. Het bepaalde heel mijn leven en ik heb daardoor heel wat dingen die bij mij pastten, niet gedaan. Na 40 jaar kom ik tot de vaststelling dat er maatschappelijk niet veel veranderd is. En daar zou ik graag verandering in zien. Ik heb het helemaal aanvaard en sedert vorig jaar juni toon ik me ook zonder pruik. Ik voel mij daar goed bij en straal het ook uit. Ik wil graag tonen aan mijn lotgenotes dat het absoluut geen probleem vormt. Als je je er zelf goed bij voelt, dit ook toont, dan vindt iedereen dat geweldig. Ik ben bovendien heel gelukkig dat ik begonnen ben aan mijn opleiding designer van schoenen en handtassen, een droom die ik als ik jong was, heb opzij geschoven omdat ik mij helemaal niet lekker voelde met mezelf. 

Ik word instant blij van leuke muziek, waarbij ik altijd de onweerstaanbare drang krijg om te beginnen dansen. Dansen geeft mij energie. Ben ik straatmoe, twee passen dansen en de vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Het leukste aan 50+ is dat je jezelf beter leert kennen. En als ik niet voldoe aan het ‘normaal’ beeld van een 50plusser, omdat ik dingen doe die niet gebruikelijk zijn, dan zeg ik “What the hell“. Alleen ik weet wat mij gelukkig maakt. Please yourself, want niemand doet het in je plaats.

Wat ik wens is dat vrouwen zich gelukkig zouden voelen met hun lichaam, want niemand is perfect. Niemand vraagt dat we perfect zouden zijn, want de persoon die er meest onder lijdt ben jijzelf. Struikel niet over details, niemand ziet ze! En specifiek naar kale vrouwen toe, aub aanvaard jezelf zoals je bent. Je kunt ook vrouwelijk zijn zonder haar, toon je zoals je bent. Durf jezelf te zijn en anders te zijn en straal! Ik denk dat dit de sleutel is om een lang en gelukkig leven te leven.

Mijn stiekeme wens is nog iets te kunnen betekenen op het gebied van design, mode, styling, het zit mij gewoon in het bloed. Ik leerde onlangs het concept “cohousing ” kennen. Dat is een woonvorm waarbij iedereen zijn volwaardige woonunit heeft, en samen met de medebewoners beschikking heeft over gemeenschappelijke delen, gemeenschappelijke tuin. In die gemeenschappelijke delen zit een keuken, eetzaal, atelier, coworkspace, vergaderruimte, fietsenstalling, etc. Het gemeenschapsleven voor zover men dat wilt, privacy hoe en wanneer men dat wilt. Ik denk persoonlijk dat met stijgen van het percentage aan singles in deze maatschappij dit één van de woonvormen van de toekomst wordt.

Voor alle 50 plussers: the world is not enough! Alles wat jij wilt, just do it. Niets is onmogelijk en dat vul jij volledig zelf in.”

* We Are Wifty campagne n°2 is een statement tegen alle vooroordelen, foute beeldvorming en misvattingen omtrent 50+ vrouwen. Check voor meer details en bekijk ook onze eerste We Are Wifty campagne: www.wifty.be/wearewifty2

Concept: Wifty – Foto: Evert Thiry – Make-up: Gina Van den Bergh – Artwork: Image Building