Is er een 50+ stijl? Natuurlijk niet, op elke leeftijd is je kledingstijl een verlengstuk van jouw persoonlijkheid. Wat wil je vertellen met je kleding? En hoe blijf je trouw aan jezelf, ongeacht je leeftijd? Er zijn geen regels. Wifties trekken zich trouwens niets meer aan van trends en modegrillen, het belangrijkste is je goed voelen in wat je draagt en gewoon lekker je zin doen. En als we ons laten inspireren dan graag door andere Wifties en 50+ modeontwerpsters & stylistes. Deze week kijken we elke dag naar een Wifty-proof fashion guru

Styliste Linda Van Waesberge

Linda Van Waesberge (4 maart 1953) – passionele styliste, passionele vrouw. Linda is onze favoriete styliste & stijl coryfee. Met de nadruk op fee, want Linda kan toveren. En stijl heeft ze te over. Linda is het boegbeeld van het modepromotiehuis Modo Brussels, werkt als designadviseur en projectleider van tentoonstellingen, modeparcours, pop-up stores en catwalks en is ook personal shopper en stadsgids. Daarnaast zit Linda in onze ‘We Are Wifty’ campagne  en deed ze de productie & styling van onze mooie Wifty reportage in de Standaard Magazine. Een schat, in alle betekenissen. Linda is altijd druk bezig, of ze even tijd heeft voor wat tips voor de winter?

Op de foto boven: Linda tijdens de opbouw van de expo voor de Belgische Mode veiling. Vlnr. een jurk van Marina Yee, Jean-Paul Lespagnard, Cathy Pill en Dirk Van Saene. Linda in haar werkoutfit: een truitje van Annemie Verbeke, broek van Margiela en paladiums die ze uit Hong Kong meebracht. 

Linda: “Ja lieve Hélène, het was een beetje druk de laatste weken, ik ben intensief bezig geweest met de voorbereidingen van een veiling van Belgische mode. 

Toen ik de vraag kreeg dacht ik “oh leuk”, kleren verzamelen voor een veiling, yes! Wat heb ik die job onderschat, het ging niet alleen om op bezoek gaan bij vrouwen met geweldige kleren in hun kast, maar voor elk stuk moeten de details duidelijk zijn, welke ontwerper, welke stof, welke maat, een schatting van de prijs, overleggen met de eigenaars van de stukken onder welke prijs ze niet willen verkopen, telkens weer lijsten maken enzovoort enzoverder.

Van elk stuk moest er een foto gemaakt worden en dat heb ik samen met de onvolprezen Marleen Daniels en haar man Andrew Thomas gedaan. Ook een mooie fotoshoot met Kristina, eertijds Martin Margiela’s muze en favoriet model.

Deze week heb ik alles opgesteld en ik ben blij, het ziet er prachtig uit. Een staalkaart van Belgische mode, eclectisch zoals ze is, gaande van een magnifieke Delvaux handtas uit de jaren ’50, alle Zes van Antwerpen tot een stuk uit de afstudeercollectie aan de Antwerpse Academie van Martin Margiela uit 1979!  Bijna elke Belgische ontwerper zit er in, op een paar na, Watelet bijvoorbeeld. Voor Watelet had ik een verzamelaar die wel 300 Watelet stukken bezit maar hij kan er geen afstand van doen, zelfs niet van eentje. Dat is liefde, respect. Dan maar geen Watelet, er zijn genoeg andere. Ik heb een soirée hoekje gemaakt met avondjurken van Natan Couture, Dries Van Noten, Johanne Riss, een prachtig cocktailjurkje van Dirk Van Saene, een jurkje in satijn en wit konijn van Walter Lecompte en een prachtige lange jurk van Olivier Theyskens. 

De strijd is gestreden. Gisteren was het grand opening en maandag is de veiling bij het verkoophuis Cornette de Saint Cyr – Chaussée de Charleroi  89 –  1060 Bruxelles – http://www.cornettedesaintcyr.be

Omdat het de eerste keer is dat Belgische ontwerpen geveild worden weet geen mens wat het wordt. Ik ben zeer zeer nieuwsgierig want zo het meevalt kunnen we er elk jaar eentje doen. 

Tussendoor werd ik ondervraagd door mediamensen over de veiling en dezelfde vraag kwam altijd terug, wat is nu zelf mijn favoriete stuk. Omdat ze zo dikwijls door mijn handen gegaan zijn hou ik van alle stukken maar zo ik echt maar eentje mag kiezen ga ik voor de jurk van Dirk Van Saene. Zo mooi. 

DirkVSaene_AgnesG

 

Maar goed, je vroeg me of ik tips had voor de winter. Je kent me, mijn tips zijn altijd dezelfde: dragen waar men zich goed in voelt, goed kijken wat er in de kast hangt en afhankelijk van het budget een paar nieuwe stukken kopen. Naar de kapper gaan en nieuwe schoenen kopen en we zijn er klaar voor!

Zelf ben ik dezer dagen dol op een nieuw talent, Eva Velazquez, een jonge ontwerpster die op 24 september in Elsene een piepklein winkeltje opent (56, Franz Merjay, Brussel) en zeer bijzondere kleren maakt. Ze werkt met oude stoffen en materialen en doet daar zeer mooie dingen mee:

EvaVelazquez_FW15_lookbook_18_A

 

De nieuwe collectie van Annemie Verbeke is ook weer prachtig:

Annemie_Verbeke_FW15_3

 

Oh ja, en dan nog een reclameboodschap tussendoor: mijn beste vriendin Kathleen is nu partner in Showroom_144, een fantastische winkel van vintage, hedendaags meubilair, verlichting en cadeautjes, meer dan de moeite waard. Ga eens kijken in de Léon Lepagestraat nr 47 in Brussel of op hun site http://www.showroom144.be

DSCN1106

 

In de boetiek van Christian Wijnants die vorige week opende in de Steenhouwersvest in Antwerpen is het ook geweldig om magnifieke stukken te vinden, alles perfect gemaakt, mooie en flatterend en zeer redelijke prijzen voor topkwaliteit. Zelf viel ik meteen voor deze laarsjes:

DSCN0992

 

En nog een extra tip voor wie graag naar de film gaat, ga zeker kijken naar CAFARD van Jan Bultheel, vanaf 23 september in de zalen: http://www.cafard.eu

P - Parijs Tope tot tende

 

Heb helaas geen tijd meer, ik moet de veiling gaan afstoffen maar binnenkort weer meer nieuws en ondertussen voor alle Wifties een superdikke kus!

Linda

http://www.lindavanwaesberge.be

IMG_2693