Schermafdruk 2015-08-28 11.42.10

Wat was ik graag een vlieg geweest tijdens dit bijzondere gesprek tussen Philippe Muyters (Chief in command – minister van werk) en Fons Leroy (chief in command – VDAB). Georganiseerd door de De Tijd.

Wifty is vorig jaar op de koffie geweest -apart dan wel- bij deze klasbakken en dat waren uiterst aimabele gesprekken waarbij het duidelijk werd dat alle energie, kracht en initiatieven zeker aanwezig zijn van hun kant.

Spijtig genoeg en helaas hebben de werkGEVERS totààl hun knoppen nog niet omgedraaid om de added value van 50+ en 55+ en zelfs 60+ te erkennen. Laat staan ze aan te werven.

Daar schort het nog steeds. Ik zie aan de kant van de werkgevers, HR’s weinig beweging. Integendeel. De nieuwe 50-plussers die een laatste keer langs de deur passeerden, zijn weer niet te tellen. Ik kan een superfeestje bouwen met ambitieuze 50plussers in mijn kennissenkring die werkzoekende zijn.

Het gesprek Muyters en Leroy moet alleszins in opperste stemming zijn verlopen, zie  foto.

Veel mensen zijn geshockeerd door die goedlachse foto. Ik versta dat niet dat je dat zo negatief kan opvatten. Ik vind het geweldig. Het onderwerp is ernstig maar laten we daar ook met de nodige humor naar zien. Die mannen snappen het probleem heuse wel en willen er iets aan doen.

Maar ik blijf op mijn honger zitten. Hoe zit het met de visie van de werkgevers kant?

– waar blijft de stem van CEO’s en bedrijven?

-waar blijven de initiatieven van HR-directeurs (m/v)? Ook bij hen ligt een verpletterende verantwoordelijkheid!

-waar werden recent 55+ of 60+ gerecruteerd?

Ik mis de klik bij werkgevers! Kunnen zij net zo hard laten lachen bij het doornemen van de sollicitaties van 55+ en 60+?

Weet je wat ik zou willen? Dit jaar nog op de koffie gaan bij WERKGEVERS die RECENT een 55+ of zelfs een 60+ hebben aangeworven en daar ZEER TEVREDEN over zijn. Wie? Welk bedrijf? Welke HR? (Wij brengen gebak mee!)

Wie kent CEO’s, HR’s van bedrijven die niet VIES zijn van oudere werknemers?
Mail naar ann@wifty.be

Wij zorgen dat ze Wifty uitnodigen voor een diepgaand en realistisch gesprek. En wie ooit Wifty op bezoek kreeg, heeft daar nooit spijt van ;-)

Wil je Wifty’s bezoekje bij Philippe Muyters nog eens bekijken en lezen? Klik hier verder.

Wil je Wifty’s bezoekje bij Fons Leroy nog eens bekijken en lezen ? Klik hier verder.

Wil je ook onze vaststellingen over CEO’s, HR’s en hun vrees om 50/55+ te rekruteren? Klik hier verder.

 

(Geïnspireerd door reportage in De Tijd van 24/08/2015)

ann@wifty.be