Regelmatig komen er mensen op ons Wifty pad die ons verrassen. Han Busio is zo iemand. Hij is een sportieve levensgenieter met veel humor en een avonturier met een bijzondere kijk op leven en sterven. Han wenst iedereen een lang en gelukkig leven, gevolgd door een fijne dood. Hij zal regelmatig voor Wifty zijn inzichten noteren over de vervolmaking van ons leven. Ondertussen stelt hij zich aan jullie voor:

“Wetenschappers zijn het erover eens dat het leven puur toevallig is ontstaan. Zo ben ik ook puur toevallig ontstaan en mag ik puur toevallig mijn dagen genieten op deze wonderlijke aarde.

Niet dat elke dag nou even leuk is, maar in elk geval vind ik het leven nooit saai.

Waar wetenschappers het ook over eens zijn: het karakter zit in je genen, opvoeden helpt nauwelijks. De kinderlijke verwondering over wat de wereld te bieden heeft ging bij mij nooit over en “nee” zeggen kon ik niet en kan ik niet.

Ik wilde en wil alles proeven, ruiken, zien, horen en voelen. Dat bracht mij in mijn jonge jaren tot padvinder en tot misdienaar en tot alles wat daar tussen zit. Met piano, mondharmonica en gitaar spelen was ik onderdeel van een totaal onbekend gebleven muziekgroep, voetballen werd handballen in de nationale ploeg van Nederland, als medewerker van De Volkskrant schreef ik 18 jaar verhaaltjes over mij geliefde sport, ik was TV-commentator bij de eerste commerciële omroep in Nederland, ik schreef een boek over fitness. Ondertussen gaf ik sportlessen op een school aan 18 jarige leerlingen waar gymnastieklessen geen enkel doel meer hebben, werd ik immo-makelaar en groeiden er 3 lieve kindjes op die mijn naam droegen. Ze zijn inmiddels uitgegroeid en alle drie super!! Twee van hen daarbij ook nog eens niet autistisch. Dat is niet meteen een voordeel, want autisten kunnen echt heel lief en leuk zijn.

Als makelaar richt ik mij niet op verkopers, maar enkel nog op kopers. Dat heeft een goede reden: een huis verkoopt zichzelf, dus een verkoper heeft feitelijk niet veel ondersteuning nodig. Hulp en advies aan kopers is daarentegen zeer zinvol. Een koper die zich mij meldt omdat hij een leuke woning gevonden heeft en die gescheiden is heet ik altijd van harte welkom in de club van gescheiden lieden.

Inmiddels ben ik zelf blijven hangen bij mijn derde en laatste vrouw: zij is de max!

Iemand die geen werk of hobby’s heeft, heeft meestal geen tijd om er nog iets bij te doen. Iemand die druk bezig is met heel veel, vindt altijd wel een gaatje voor een leuke bijklus. Zo mag ik instappen bij Wifty en af en toe wat inzichten noteren. Wifty wordt veel gelezen door vrouwen die de 50 gepasseerd zijn. Dat stimuleert mij. Mannen zijn gek op vrouwen die de helft van hun eigen leeftijd zijn plus 7 jaren. Zo is een vierjarig heterojongetje gek op zijn buurmeisje van 9 en wil een 20 jarige student liefst leren kussen bij een 18 jarig exemplaar. Ik ben 61 en ik moet toegeven dat ik 37 jarige vrouwen vaak heel mooi vind. Kunst. Maar wel kunst waar je niet met je vingers aan mag komen. Te jong. Te druk met hun jongen.

Bij Wifties heb ik het gevoel dat er veel meer mag en dat zij bereid zijn mijn bespiegelingen te lezen. Die bespiegelingen zullen dan vooral gaan over mijn passies:

  • Het upgraden van het plezier in het leven.
  • De schoonheid en de noodzaak van het sterven.
  • Het ontrafelen van alle feiten en fabels rondom 50+ sport/bewegen/afvallen.

Tot snel!

Han