Er zijn gelukkig nog veel redenen om vrolijk te zijn, alhoewel veel mensen best een opkikker kunnen gebruiken. Die vroegen we aan Wifty Muze Jeannine.
JEANNINE (84): “Ik hoor en lees dat veel mensen het steeds moeilijker hebben in deze surrealistische tijden. Hey, vooral nu mag je jezelf niet in de steek laten. Laat je niet meedrijven op dat niet zo prettig voelen, nee. Net nu moet je een warm nestje rond jezelf bouwen, een veilige plek, lekkere geurtjes, heerlijke gerechten, lieve mensen. En zalige muziek, vanaf ‘s morgens vroeg, zing vooral luid mee!
Ga alleen wandelen, lekker uitwaaien, wind, zon en zelfs regen prikkelen je geest. Zo geraak je uit je hoofd, uit je soms sombere gedachten. Kijk hoe mooi die wolken zijn en zie de bomen veranderen. En denk aan straks, de lente en de zomer, terwijl je nu met een dikke mantel en stoere laarzen stevig doorstapt.
Elke dag opnieuw ben je een nieuwe versie van jezelf, blijf niet hangen in het verleden, in gisteren. Zelfs met een masker op voel je dat een positieve kijk op de dingen bevrijdend werkt en vind je warmte in jezelf.
Misschien met wat angst nu in deze onzekere tijden, en dat mag. Want er zijn zoveel vragen. Maar gelukkig ook veel antwoorden in de mooie dingen des levens. Je leeft door alles heen, want je bent geduldig en je wil gezond blijven voor jezelf en je omgeving. Je bent voor het leven, niet tegen.
Voor de thuiswerkers, kleed je altijd pittig, blijf niet in je pijama zitten, en maak het ook ’s avonds spannend. Als je thuis voorbij een spiegel loopt kijk dan naar die verzorgde, pittige vrouw. En knipoog naar haar. 😘 Ikzelf draag thuis altijd zilveren ballerina’s, als ik dan naar beneden kijk word ik vanzelf blij. En m’n lippen zijn altijd rood gestift, dan komt mijn lach nog beter uit.
Brand ook altijd een kaars in je nabijheid, die vlam toont dat er licht en warmte in je leven is, en hoop. Bij mij thuis ligt er in elke kamer goed zichtbaar een groot wit hart, zo groot als mijn eigen hart. En zie ik dat… wel, dan denk ik aan mijn geliefden, hoe we verbonden zijn en hoe onze relatie het leven warmer, mooier en intenser maakt. 
Dankzij een positieve uitstraling en aanpak loopt alles goed, soms even moeilijk, maar met een open blik en een open hart is elke dag een nieuw avontuur, met nieuwe inzichten voor jezelf en je omgeving. Leef pittig en in dankbaarheid, verdrink niet in zelfmedelijden, focus je op wat goed loopt en geef je aandacht aan de mensen die het verdienen. Niemand leeft alleen voor zichzelf, we leven voor en met onze geliefden.
En vergeet nooit, het besmettelijkste virus is Liefde…”