Zomerlief met Zaki op Radio 1

 

Deze middag zat ik in de auto, onderweg naar Schilde om de laatste, vervelende probs van de verhuis op te halen. Het regende pijpenstelen en er was een omleiding wegens wateroverlast, én nog een andere omleiding wegens werken aan de brug in Wijnegem… Meestal vind ik dat lastig en vloek ik een paar keer, maar vandaag was ik heel dankbaar voor de verplichte extra time in de auto.

Allemaal de schuld van Zaki! De charmante daddy Dewaele presenteert namelijk tien weken lang Zomerlief op Radio 1. Zomerlief is een reeks over liefdesliedjes waar een verhaal aan vast hangt.

Voor wie schreven The Rolling Stones “Angie“? Is “Layla” van Derek and the Dominos eigenlijk niet Patti? En is die “Patti” dan de Lady d’Arbanville van Cat Stevens? Hoe zat dat precies tussen Raymond en “Bleke Lena“?

Artiesten stellen zich vaak kwetsbaar op als ze een liefdesliedje schrijven. Ze geven ons een inkijk in hun diepste zielenroerselen, in hun emotionele interieur. Wat is hen toch allemaal overkomen bij het schrijven van een love song? En vooral: voor wie hebben ze het gedaan?

Zaki kiest de muziek en presenteert. Zaki: “Zomerlief wordt een programma boordevol gezongen liefde waarin onze singer-songwriters hun zomerharten komen blootleggen, stadsdichters de poorten van de poëzie openzetten, songteksten een nieuw leven krijgen, en onze luisteraars vertellen over de love songs die als soundtrack dienden voor hun amoureus leven. Want de liefde is misschien blind, maar ze is zeker niet doof. 

Heerlijk om naar al die verhalen te luisteren achter al die mooie liefdesliedjes. En Zaki vertelt zo innemend! Kippenvel en vochtige oogjes bij ‘Liefde van later” van Herman Van Veen +  luidkeels meezingen met Deep Purple en Bon Jovi. Ooooh wat hou ik van radio! En nergens zo fijn om naar de radio te luisteren dan in de auto!

Ik voel het, mijn Zomerlief voor de komende 10 weken? Zaki! ;-)

Zomerlief Zaki op zondag met liedjes over de liefde. Vanaf zondag 29 juni tien weken lang van 11 tot 13 uur. Hieronder vind je de PLAYLIST van vandaag.

ZAKI10:10[highlight]By the way, de charmante daddy Dewaele komt draaien op onze Wifty Party n°3 op 10/10 – Jeeeeeej![/highlight]

PLAYLIST – Zomerlief – zondag 29 juni

LINDA RONSTADT It’s so easy
OASIS Wonderwall
DEPECHE MODE Just can’t get enough
NICKELBACK How you remind me
NOORDKAAP Ik hou van u
JAMES BLAKE Limit to your love
OTIS REDDING Try a little tenderness
FIONA APPLE I know
THE BEATLES Something
U2 Everlasting love
KINGS OF LEON Use somebody
BOBBIE GENTRY Ode to Billy Joe
THE ROLLING STONES Wild horses
THE ROMANTICS What I like about you
DEEP PURPLE Child in time
TINA TURNER The best
INXS Never tear us apart
HERMAN VAN VEEN Liefde van later
THE CURE Lovesong
VAN MORRISON Crazy love
BON JOVI Always
ROBIN THICKE 4 the rest of my life
MUSE Neutron star collision (love is forever)
SAVAGE GARDEN Truly madly deeply
AEROSMITH I don’t wanna miss a thing
STARSHIP Nothing’s gonna stop us now
TONI BRAXTON Unbreak my heart
THE SELECTOR On my radio
HADDAWAY What is love?
STEVIE RAY VAUGHAN AND DOUBLE TROUBLE Ain’t gone ‘n’ give up on love

Zomerlief Zaki op zondag met liedjes over de liefde. Vanaf zondag 29 juni tien weken lang van 11 tot 13 uur.