Belinda @ The Jane

 

Belinda en zingen? Altijd en overal! Ze is een zangeres pur sang. En wat een passie op het podium @ The Voice! Belinda (51) zong al toen ze 6 jaar was en ze zal blijven zingen tot ze er bij neervalt. Want zo gaat dat met passies en talent. Met veel plezier zong ze haar antwoorden op onze 5 Wiftyvraagjes. :-)

Het leukste aan 50 worden?

Weten wat je wil en vooral wat je niet meer wil; kunnen terugblikken op massa’s toffe ervaringen, fijne kinderen hebben die hun eigen weg inslaan.

Het minst leuke aan 50 worden?

De fysieke verschijnselen. Het feit dat mensen je al half hebben afgeschreven en dat je constant moet horen hoe goed je er nog uitziet “voor je leeftijd”.

Wat zéker nog doen voor je 60?

Een album opnemen, de fundering leggen voor alles wat ik wil doen na mijn 60ste en dat is andere artiesten professioneel helpen, een Wifty festival organiseren :-), heel veel reizen, genieten en nog eens genieten van de kleine dingen. Me inzetten voor vrouwen die gebukt gaan onder het juk van religieuze of andere discriminatie en onderdrukking alleen omwille van het feit dat ze vrouw zijn.

 ‘Het Nieuwe 50’?

Ik vind het zalig dat heel wat vrouwen van 50 en ouder er nu lekker hip blijven uitzien en fun dingen doen. Het is een challenge om mee te helpen komaf te maken met het stereotype beeld dat je aan 50 al op weg bent naar je einde, een weerspiegeling van onze wegwerpmaatschappij.

Wijze raad voor mensen die nog 50 moeten worden?

Blijf weg van sleur, omarm nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen, leef elke dag alsof alles nog moet beginnen, maak duizend plannen voor de toekomst, chaos mag, trek op met mensen die je inspireren, sta open voor het leven, blijf altijd een beetje ‘kind’.

 En hoe ziet het rock around the clock leven van Belinda er uit?

  • Job als communicatie en event verantwoordelijke voor een leisure toerisme groep (6 reiskantoren en 2 tour operators gespecialiseerd in enerzijds Israël en anderzijds culturele reizen Turkije)
  • Sinds 2012 : haar eigen one-woman agency Be-Coz : free-lance event organisatie, PR, communicatie, artist consultancy, vertalingen, ceremony master/presentatrice
  • Lead zangeres cover band Haphazard
  • Lead zangeres ‘Waiting for Belinda’, met eigen nummers (dus ook componeren / producen / concerten)
  • Voice overs voor reclame
  • Zodra ze de kans heeft, achter haar fornuis staan en koken, bij voorkeur Aziatisch
  • Reizen (dit jaar Noorwegen, Budapast, Schotland – volgend jaar Zuid Afrika)
  • Zoveel mogelijk tijd doorbrengen met haar gezin en Britse boyfriend en rough collie “Taffy”