Annick Ruyts is reporter en eindredacteur bij Canvas. Ze werkt al dertig jaar voor televisie, reisde de wereld rond voor ‘We are from Belgium’, maakte reeksen over psychisch welzijn, relaties en seks. In 2019 maakte ze voor de reeks ‘De slapelozen’ een aantal nachten nachtradio, een reportagereeks op Canvas, enkele podcasts en schreef ze het boek ‘Slapeloos’. Momenteel is ze eindredacteur bij Alleen Elvis blijft bestaan, de latenightshow met Thomas Vanderveken, waar vorige zaterdag 12/12 tijdens de laatste aflevering niemand minder dan Stephen Fry te gast was! 
Annick is één van de experts in ons boek ‘(Not So) Happy Single’. Daar hebben we het ook over het uur van de wolf, onrustige nachten, angst om alleen oud te worden, over slapeloosheid, wakker liggen van liefdesverdriet…
ANNICK: “Hoewel ik zelf vijf jaar aan extreme slapeloosheid leed en nog veel moeilijke nachten heb, vind ik slaaptips geven niet eenvoudig. Dat komt omdat ik geleerd heb dat slapeloosheid heel individueel is. De oorzaken verschillen van mens tot mens. Ondanks de honderden tips die ik kreeg, heb ik uiteindelijk toch zelf moeten uitzoeken wat voor mij werkt. En dan lijkt het plots simpel, maar de weg naar een betere nachtrust was lang, heftig en vooral zeer wakker. Niet dat ik nu plots weer de marmot ben die ik vroeger was. De sleutel om beter met mijn onrustige nachten om te gaan is aanvaarding. En die komt maar heel geleidelijk.”
📕 Meer tips van Annick Ruyts vind je in ons boek (Not So) Happy Single: www.notsohappysingle.be