Wat betekent Liefde voor je?

Ohw Lord, liefde jongens. Géén idee eigenlijk. Ik snap er niet heel veel van vrees ik. Je krijgt zoveel definities van Liefde te zien en lezen dat het niet evident is je eigen versie ervan te boetseren. Maar als ik het dan toch een go moet geven, liefde is voor mij vooral een “bonding”, je hebt iets gemeenschappelijks met iemand, een gemeenschappelijke liefde en dat kan dan vanalles zijn, hoe klein of groot dan ook.  Een liefde voor een bepaalde levensvisie, liefde voor een muziekgenre, liefde voor eenzelfde sport,…

Hoe moeilijk is liefde voor je?

Liefde is een hele moeilijke voor me. Ze zeggen dat je eerst jezelf graag moet zien eer je iemand anders graag kunt zien. Ik denk dat dat aspect me al veel stokken in de wielen heeft gestoken. Ikzelf en m’n opvoeding hebben de lat nogal hoog gelegd voor m’n leven in het algemeen, iets té hoog zodat je automatisch altijd wat gefrustreerd rondloopt. Ik reageer dat nogal eens af op m’n partners door kritisch over hen en hun leven te zijn en da’s fout natuurlijk but hey, nobody’s perfect. Maar het staat wel een rimpelloos liefdesbestaan in de weg.

Wat is je passie?

Mijn passie is amusement. Op alle mogelijke manieren. Het ontvluchten van de realiteit, daar draait het om bij mij want de dagelijkse realiteit vind ik soms wel heel “gewoontjes”. Amusement geeft me grotere emoties, geeft me meer het gevoel dat ik intens leef. Dat kan zijn door een bezoek aan een bruine kroeg waar je dronken wordt en opgaat in levensdiscussies maar dat kan ook een feest zijn dat ik organiseer of waar ik draai waar ikzelf of anderen compleet opgaan in de muziek. Daarnaast is mijn passie ook de schoonheid van vroegere tijden, ik ben niet zo voor moderniteit.

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?

Dat lijkt me onmogelijk en dat vind ikzelf wel klote. Maar het feit dat je met de beperkingen van de ander kunt omgaan zal dan ook wel weer een teken van liefde zijn.

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?

Laissez Faire, Laissez Passer. Ik denk dat als je weet dat de basisgevoelens voor mekaar goed zitten je gewoon heel veel mankementen moet laten passeren. Ik heb wel het gevoel dat vrouwen veel meer elk detail van een discussie vb memoriseren en meeslepen tot het einde der tijden ipv het gewoon na een tijd in een kist te stoppen met “gedane zaken” erop. Ik ben ook een voorstander van het traditionele man/vrouw verhaal. Dat heeft niets te maken met mannelijke superioriteit maar wel met bepaalde zaken waar mannen en vrouwen naar op zoek zijn bij de ander. Een vrouw moet zorgen voor en een man moet beschermen, door mekaar te bevestigen in die rollen geef je mekaar veel zingeving en goesting verder te doen denk ik.

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets of gerechtje pakken ze je zo in?

Doe maar Crème Brûlée dan.

En stel dat je een toverstokje zou hebben: wat voor een vrouw zou je willen ‘tekenen of designen‘? 

Mijn ideale vrouw zou iemand zijn die gewoon heel goed weet hoe een man ineen steekt. Hem terechtwijzen of continu corrigeren of ruzie maken werkt niet. Een echte vrouw moet een man kunnen kneden zodat de man nog steeds denkt dat hij zijn “status” behoudt als haantje of gezinshoofd of whatever.

Laat een man in zijn eer en hij doet alles voor je, daar ben ik van overtuigd. Daarom heb ik het soms ook zo moeilijk met het nivelleren van waar een man en een vrouw voor staan. Laat een man gewoon een man zijn en wees slim ipv continu op je strepen te staan voor het minste. Mijn grootmoeder zei me “un homme ça se soigne au dessus et au dessous de la ceinture” en I couldn’t agree more.

Een vrouw moet goed koken en moet fysiek zijn bij mij, ze moet me tonen dat ze aangetrokken is of toch wat naar me uitkijkt/opkijkt. Don’t get me wrong ik hoef geen ja-knikkertje, een vrouw mag perfect de richting aangeven waar we naartoe willen en ik zal haar dan ook volgen/steunen zolang ze me maar genoeg vrijheid en betekenis geeft.

Nogmaals, het vrouw zijn in deze tijd is niet evident, net als voor de mannen dus we zitten een beetje in hetzelfde schuitje, laten we dus soms terugvallen op het “oldskool” koppel van de generaties voor ons en er de goede elementen uit nemen.

Eigen foto van Ben.

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: