Ondertussen in onze Wifty mailbox, een berichtje van Brigitte: “Als jullie mijn idee over single zijn willen, laat maar weten!” Natuurlijk wllen we dat graag horen!
▪️ Hoe lang ben je single?
BRIGITTE: “Te lang naar mijn goesting. Wel bij vermelden: op zich zijn we allemaal ‘single’, entiteiten die best op zich kunnen bestaan en geen aanhangsel zijn van een ander. Maar ik hou het liever bij de definitie uit de muziek: een single is een muziekplaatje met aan elke kant een liedje, mijn partner aan de ene kant en ik aan de andere kant, da’s het streefdoel, en nu is er maar één kant die een liedje heeft.”
▪️ Happy, or not so…?
BRIGITTE: “Ik ben gemaakt om mijn leven te delen met iemand. En ja, ik deel stukken met heel veel mensen: mijn volwassen kinderen, mijn vriendinnen en vrienden, collega’s, ben dus verre van ongelukkig. Maar dat is eigenlijk niet genoeg. Ik wil die vertrouwelijkheid en intimiteit met een partner in crime, iemand die ik bel als ik in de file sta, iemand die mij sms’t als hij in een saaie vergadering zich verveelt, gewoon spontaan omdat we de eerste persoon zijn waar we op dat moment aan denken. Ben ik hopeloos romantisch? Dat denk ik niet, maar ik weet wel precies wat ik wil geven en krijgen.”
▪️ Wat is een ideale relatie?
BRIGITTE: “Ideaal, daar doe ik niet aan. Ik ben dat niet, de ander ook niet en bovendien bestaat dat ook gewoon niet, want dat betekent ‘een idee dat de werkelijkheid beter moet maken’, dus nee geen ideaal.
▪️ Liefde is…
BRIGITTE: “Voor mij is graag zien, mild zijn, zonder moeite niet oordelen en bij alles telkens opnieuw vertedering voelen. Ik heb een misschien wel dwaze maatstaf om te weten of mijn partner me nog steeds vertedert: we kijken TV en hij valt in slaap en snurkt… Reactie – na eerst bedenkelijk opzij te hebben gekeken bij dat gezoem/geloei dat toch wel irritant kan zijn – och, kijk hij snurkt, ’t is toch een schatje zo… En ja, ook omgekeerd verwacht ik dat: ik ben een ‘babbel’, hopelijk kijkt m’n partner naar me – en luistert hij misschien maar half – en denkt hij glimlachend ‘hoor ze maar doorrazen’… Graag zien is niet je verheugen over de macht die je hebt over iemand, is niet onfatsoenlijk. Graag zien is het gevoel van bescherming bieden en krijgen, altijd en overal. Fysieke aantrekking, ja graag hè, en wezenlijk ook, anders wordt het een friend-zone-relatie, en die hebben we al.”
▪️ Waar krijg je het van op je systeem?
BRIGITTE: “Getwijfel en getreuzel. Nee, je stormt niet als een bezetene in een relatie, maar ja, je moet er volledig in willen meegaan. Geen gedoe van, ja maar ik weet niet of ik dit nog wel wil of kan toelaten. Ik laat het toe, ik vraag me niet af of deze partner me misschien onheus zal behandelen. Waarom zou ik? Mijn nieuwe partner is een andere persoon, ik denk er niet aan om te vergelijken en al helemaal niet om bang te zijn.”
▪️ Jouw troeven
BRIGITTE: “Ontdek ze maar…”
❤️ Wil jij ook reageren op onze (Not So) Happy Single vraagjes? Stuur dan een mailtje naar wifty@wifty.be